Cu cine s-a intalnit Ioan Crisan inaintea exploziei fatale. Criminalist: "Se pare ca victima a dat informatii despre un transport de tigari"

Joi, 03 Iunie 2021, ora 22:30
17466 citiri
Cu cine s-a intalnit Ioan Crisan inaintea exploziei fatale. Criminalist: "Se pare ca victima a dat informatii despre un transport de tigari"
Masina a fost distrusa de explozie FOTO Aradon.ro

A trecut aproape o saptamana de la atentatul cu bomba de la Arad, in care a fost ucis omul de afaceri Ioan Crisan. Iar in fiecare zi apar noi informatii care par sa contureze tot mai mult mediul in care se invartea acesta.

Anchetatorii au audiat familia, prietenii, cunoscutii, angajatii si martorii exploziei. Insa, pana acum nu a fost prins cel care a pus bomba si nici cel care a ordonat uciderea.

Conform unor informatii din ancheta in cazul mortii lui Ioan Crisan, acesta s-a intalnit sambata dimineata cu trei prieteni apropiati cu care obisnuia sa-si bea cafeaua zilnic.

Este vorba despre administratorul supermarketului in fata caruia a avut loc explozia, ospatarul cafenelei si o cunostinta a lui Crisan, un client care obisnuia sa cumpere de la el peste.

Printre martorii cheie s-ar afla, insa, chiar amanta barbatului, directoarea si contabila firmei lui. De altfel, se pare ca in ziua fatidica, acesta plecase chiar de la ea si a mers sa bea cafeaua la barul in fata caruia a fost ucis.

Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu a precizat pentru Ziare.com ca femeia poate fi un martor cheie in dosar, pentru ca anchetatorii pot afla de la ea informatii care pot duce la finalizarea anchetei.

"Poate ca de la ea au aflat anchetatorii mai multe lucruri pentru ca fata de ea nu se sfia sa vorbeasca. Poate a auzit ca a fost amenintat si probabil a spus si anchetatorilor", a spus Psihologul criminalist.

De altfel, conform unor informatii citate de Antena 3, autoturismul de lux in care omul de afaceri si-a gasit sfarsitul nu era inmatriculat pe numele sau, ci al surorii amantei sale. Aceasta este director executiv la firma afaceristului si consilier local la primaria unde este ferma si si unde isi tinea camioanele folosite pentru transport, inclusiv in afara tarii. De aproape 10 ani ar fi fost foarte apropiata de Crisan si stie multe despre afacerile lui.

Ce fel de explozibil l-a ucis pe Ioan Crisan

"S-a aflat ca explozibilul din masina lui Ioan Crisan este Trinitrotoluen (TNT). Un explozibil militar care are nevoie o capsa pirotehnica pentru a declansa explozia. Capsa pirotehnica poate fi declansata printr-un fitil, cablu electric sau, mai nou, printr-o telecomanda sau telefon. Eu cred ca dispozitivul a fost pus cand s-a dus el sa-si bea cafeaua. Ca sa deschizi o masina dureaza cateva secunde", a spus psihologul Criminalist Liviu Chesnoiu.

Colonelul (r.) Liviu Chesnoiu a mai spus ca ar trebui ca informatia despre cel care a comandat uciderea omului de afaceri sa apara foarte repede, pentru ca la Arad au fost trimisi cei mai buni criminalisti din tara.

De unde i se trage moartea afaceristului Ioan Crisan

El crede ca moartea lui Ioan Crisan i se trage de la contrabanda cu tigari.

"Ce s-a intamplat in urma cu ceva timp. Un transport cu tigari a fost interceptat. Se pare ca victima a dat informatia si astfel au fost descoperite tigarile. Victima a fost atentionata anterior.

Sa nu ne induca pe noi in eroare ca domnul acesta crestea pesti, crocodili si asa mai departe. Firma lui avea activitati de transport si mergea modest. Poate ca datoriile la banci, la prieteni, la camatari l-au impins sa intre in lumea aceasta periculoasa.

In activitatile acestea de contrabanda, daca ai calcat pe bec, ai incurcat-o. Pe cine a deranjat mai puternic, l-a avertizat, apoi l-a executat", a spus colonelul Chesnoiu.

De altfel, se pare ca Ioan Crisan si-a construit afacerea pe bani imprumutati de la banci si mai multi indivizi.

Sambata dimineata, omul de afaceri Ioan Crisan a fost ucis intr-un atentat cu bomba, imediat dupa ce s-a intors la masina dintr-o cafenea.

Un avion a aterizat de urgență la Timișoara, după o amenințare cu bombă. Cei 123 de pasageri au fost evacuați
Un avion a aterizat de urgență la Timișoara, după o amenințare cu bombă. Cei 123 de pasageri au fost evacuați
A fost activat planul rosu de acțiune dupa ce a fost facuta o amenintare cu bomba la bordul unui avion, Aeronava a aterizat de urgenta pe Aeroportul Timisoara la miezul noptii, arată Opinia...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#ioan crisan, #TNT, #bomba, #prieteni, #amanta lui Ioan Crisan , #politie
Comentarii
Poza temujin
temujin
rank 2
Conform unor informatii citate de Antena3
Poza Gigi Contra
Gigi Contra
rank 1