Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Atentie ce cumparati: Luau tutun si mancare stricata din gunoi si le vindeau pe piata

Vineri, 07 Noiembrie 2014, ora 14:53
3031 citiri
Atentie ce cumparati: Luau tutun si mancare stricata din gunoi si le vindeau pe piata
Foto: Media Calarasi

Mai multe persoane din judetul Calarasi sunt cercetate pentru evaziune fiscala, fiind suspectate ca vindeau tigari fabricate ilegal din tutun recuperat de la groapa de gunoi din Chiajna, politistii ridicand in urma perchezitiilor trei tone de tutun si noua dispozitive de prelucrat tutun.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii, vineri, de Inspectoratul de Politie Judetean Calarasi, politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale, impreuna cu specialisti de la Garda de Mediu Bucuresti si de la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Calarasi, documenteaza activitatea mai multor persoane suspectate ca au fabricat ilegal si vandut tigari care contineau tutun recuperat de la groapa de gunoi din localitatea Chiajna.

Acestea sunt cercetate si pentru ca au repus in circuitul economic produse alimentare expirate, luate de asemenea de la groapa de gunoi, si ca au folosit pentru aceste activitati oameni care lucrau fara forme legale.

In urma a 25 de perchezitii facute, joi, la locuintele suspectilor, anchetatorii au confiscat trei tone de tutun, noua dispozitive de prelucrat tutunul, 1.160 de tigarete nemarcate, 400 de dolari si 20.276 de lei.

De asemenea, sapte persoane - cinci barbati si doua femei - cu varste cuprinse intre 21 si 39 de ani, din comuna Spantov, judetul Calarasi, au fost ridicate si duse la audieri, fiind cercetate in libertate.

Acestea sunt suspectate ca recuperau tutun nefolosit in industria de profil si aruncat la groapa de gunoi de la Chiajna, din care fabricau ilegal tigari care ulterior erau vandute la jumatate din pretul pietii. Totodata, ei sunt suspectati ca au luat de la aceeasi groapa de gunoi produse alimentare, respectiv conserve expirate, pe care le-au introdus in circuitul economic.

Anchetatorii au stabili in acest dosar un prejudiciu de 1.200.000 de lei. In urma descinderilor politistii au descoperit 69 de persoane despre care exista suspiciunea ca munceau fara forme legale pentru cei sase care au pus la punct afacerea ilegala.

Inspectorii de ITM Calarasi fac verificari in acest sens. Cele sapte persoane, intre care unul este administratorul unei firme, sunt cercetate pentru evaziune fiscala, complicitate la evaziune fiscala si, daca inspectorii ITM Calarasi vor constata ca cele 69 de persoane descoperite la perchezitii munceau la negru, cercetarile vor fi extinse.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Calarasi tigari tutun gunoi, #Calarasi tutun groapa gunoi, #Calarasi tutun alimente gunoi , #politie