Atentie, soferi! Miercuri politistii vor face controale tehnice in trafic

Marti, 07 August 2012, ora 23:36
2094 citiri
Atentie, soferi! Miercuri politistii vor face controale tehnice in trafic
Foto: Arhiva

Sectia de Politie Autostrazi si serviciile rutiere Arges, Bihor, Braila, Prahova, Calarasi, Suceava si Vrancea, impreuna cu specialisti din cadrul Registrului Auto Roman, vor organiza miercuri actiuni de control in trafic care vor viza in special starea tehnica a autoturismelor.

Politistii vor actiona pentru reducerea accidentelor rutiere produse pe fondul defectiunilor tehnice si vor verifica respectarea legislatiei rutiere, informeaza IGPR.

Controalele tehnice vor urmari functionarea mecanismului de franare, a sistemului de directie, gradul de poluare cauzat de eliminarea noxelor, functionarea si reglarea corecta a instalatiei de iluminare/semnalizare, autenticitatea seriilor de identificare a vehiculelor, legalitatea montarii si utilizarii luminilor de alta culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, decat cele omologate, corectitudinea datelor din certificatul de inmatriculare, concordanta acestora cu datele tehnice ale vehiculelor, precum si detinerea inspectiei tehnice periodice si valabilitatea acesteia.

RAR: Aproape 60% dintre masinile oprite in trafic au probleme

Aproape 60% din totalitatea masinilor verificate in trafic de catre inspectorii Registrului Auto Roman (RAR) in ultimele trei luni au fost declarate neconforme.

Mai exact, inspectorii RAR au verificat tehnic in trafic 22.474 de vehicule, la nivelul intregii tari. Dintre acestea, 59,3% au fost declarate neconforme pentru ca au avut diferite probleme tehnice sau legate de documente, potrivit Money.ro.

Din masinile declarate neconforme, aproape jumatate aveau probleme privind securitatea rutiera: proasta functionare a dispozitivelor de iluminare si semnalizare, starea necorespunzatoare a sasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale in mecanismul de directie sau in articulatiile puntilor fata si spate, defectiuni ale sistemului de franare etc.

Alte 20,4% autovehicule nu au trecut testul RAR din cauza ca prezentau pericol iminent de accident pentru ca aveau sisteme de franare ineficiente, elemente componente ale sistemelor de franare deteriorate sau mecanismul de directie intr-o stare necorespunzatoare.

In cazul a 20% din masinile oprite in trafic, cei de la RAR au constatat ca autorurismele depaseau normele maxime de poluare admise, iar 2,4 procente au avut probleme legate de identificare: neconcordante intre seria poansonata pe sasiu/caroserie si cea din documente, schimbarea culorii autovehiculului sau a categoriei de utilizare

Nu in ultimul rand, aproape 6% dintre masini aveau nereguli din punct de vedete al efectuarii inspectiei tehnice periodice: ITP fals, ITP expirat sau lipsa acte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#razie soferi politie, #RAR controale masini trafic, #RAR controale tehnice masini, #politie controale tehnice , #politie