Aurelian Soric, dat afara din Politie

Marti, 11 Ianuarie 2011, ora 15:09
7932 citiri
Aurelian Soric, dat afara din Politie

Fostul sef al IPJ Neamt Aurelian Soric a fost dat afara din Politie, dupa ce membrii Consiliului de Disciplina au stabilit ca se verifica informatiile conform carora acesta avea legaturi cu clanurile mafiote din Neamt.

"Domnul ministru Traian Igas si-a insusit propunerea Consiliului de Disciplina si a aprobat aplicarea sanctiunii disciplinare de destituire din politie a domunului comisar sef, de acum in rezerva, Soric Aurelian. Nu a fost sesizat Parchetul pentru ca nu au fost identificate fapte de natura penala", a anuntat, intr-o conferinta de presa, seful Politiei Romane, Liviu Popa.

Membrii Consiliului de Disciplina au identifiacat 33 de abateri in cazul lui Soric, "care privesc o paleta larga de abateri de la cele referitoare la activitatea lui profesionala care a lasat de dorit, pana la prezentarea eronata in fata mass-mediei a unor concepte politienesti si care, la modul cel mai sincer, nu au adus niciun fel de favoruri politiei, din contra, a creat o imagine negativa", a mai spus Popa.

"Sigur ca a fost un caz mediatizat, dar vreau sa se inteleaga ca am toata aprecierea pentru oamenii care muncesc, iar pe de alta parte ca fiecare trebuie sa primeasca pe masura faptelor pe care le-a comsis. Cred ca marea majoritate a politistilor din Romania isi fac datoria. Va asigur ca nu vom manifesta niciun fel de intelegere fata de politistii care pot comite astfel de fapte. Am vrut sa fie un semnal foarte clar pentru toti colegi din politie ca trebuie sa respectam un standard care chiar nu poate fi lasat mai jos decat am obisnuit cetatenii acestei tari", a adaugat Popa.

Ministrul de Interne Traian Igas a anuntat, pe 23 noiembrie, ca Aurelian Soric a inaintat cererea de eliberare a sa din functia de sef al IPJ Neamt, demisia fiindu-i acceptata. In locul lui Soric a fost numit Dorel Manole, care a ocupat pana in prezent functia de director al DGA Bacau.

Mai mult, Igas le-a cerut atunci public si zecilor de sefi de post din Neamt care au declansasera un protest spontan la zvonul ca Soric ar putea fi demis sa isi inainteze cererile de eliberare din functie.

Protest la IPJ Neamt: 78 de sefi de post ameninta cu demisia, solidari cu Soric (Video)

"In ceea ce priveste cazul de la Neamt, Aurelian Soric a solicitat eliberarea din functie, solicitare pe care am acceptat-o. Astept ca si acei sefi de post care au protestat vehement sa se tina de cuvant si sa-si dea demisia", a mai spus Igas.

Soric a starnit reactii nefavorabile cand, dupa ce interlopul Gheorghita Mararu a fost impuscat mortal in urma unei rafuieli intre clanurile mafiote din Neamt, a organizat o conferinta de presa in care, cu ochii in lacrimi, a incercat sa-i spele imaginea.

Seful IPJ Neamt, cu ochii in lacrimi: De ce era atat de interlop Mararu, ca dadea bani cu camata? (Video)

"Sunt foarte emotionat(...) Si pana la urma de ce este atat de interlop Mararu? Pentru ca dadea bani la oameni si le lua camata? Cati nu dau bani? Sunt si procurori care dau bani(...) De asta este interlop, ca dadea bani cu camata? Se prezinta situatia intr-un mod total eronat", i-a intrebat atunci Soric pe jurnalisti.

A urmat apoi un lant intreg de gafe, seful IPJ Neamt facand declaratii peste declaratii in incercarea de a corecta erorile anterioare, insa ajungand doar sa faca si mai multe.

In cele din urma, secretarul de stat in Ministerul de Interne, Dan Valentin Fatuloiu, i-a transmis ministrului Traian Igas ca daca nu-l demite pe Soric va demisiona el. Intre timp, si Fatuloiu a fost demis.

Vasile Blaga: Aurelian Soric nu are ce cauta in politie (Video)

Si fostul ministru de Interne Vasile Blaga a declarat ca Soric nu are ce cauta in Politie: "Eu cred ca un gest de onoare ar trebui sa faca inspectorul de la Neamt, un politist care afirma ca nu e un interlop cel care da bani cu camata nu are ce cauta in politie".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Aurelian Soric Politie, #Aurelian Soric IPJ Neamt, #Aurelian Soric interlopi Neamt , #politie
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
Ei si? Intra in "mareata alianta crin-voiculescu", mai intra kiatra-neamt, uliulivia, etc si au ajuns la o majoritate "extraordinara"
Poza tr2006
tr2006
rank 5
Are stofa, e bun sa intre in politica.