Carmen Dan vrea modificarea Codului Penal: Nu cumva sunt vizati protestatarii #Rezist?

Joi, 03 August 2017, ora 23:35
6595 citiri
Carmen Dan vrea modificarea Codului Penal: Nu cumva sunt vizati protestatarii #Rezist?
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a transmis la Ministerul Justitiei o propunere ce vizeaza modificarea mai multor prevederi din Codul Penal, iar un deputat USR se intreaba daca nu cumva sunt vizati si protestatarii #Rezist.

"Pe principiul eu vara nu dorm, pe site-ul Ministerului de Interne apare propunerea semnata ieri de Carmen Dan catre Tudorel Toader, Ministrul Justitiei prin care cere, printre altele, majorarea sanctiunilor pentru tulburarea linistii publice.

Art. 371 Cod Penal prevede in prezent sanctiunea cu inchisoare de la 2 luni la 3 ani sau amenda. In propunerea noua se elimina insa posibilitatea amenzii, sanctiunea fiind doar cea cu inchisoarea de minim un an si maxim 5 ani", semnaleaza pe Facebook deputatul USR Matei Dobrovie.

Acesta citeaza din Propunerea referitoare la amendarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal postata pe site-ul Ministerului de Interne urmatorul paragraf: "Provocarea de scandal, comportamentul violent, prin amenintari sau prin distrugerea de bunuri (spargerea de geamuri, sticle etc.), intr-un local public sau privat, impiedicarea prin violenta sau amenintare a circulatiei normale a pietonilor sau vehiculelor etc., reprezinta fapte prin care se tulbura ordinea si linistea publica".

"Daca ne gandim la episodul cu huliganii care au incercat sa decredibilizeze manifestatiile pasnice din Piata Victoriei, la interventia tarzie a fortelor de ordine, la lista facuta de doamna Dan cu formatorii de opinie care au chemat pe Facebook oamenii la proteste si la recentele amenzi primite de protestatarii Rezist, mie nu-mi suna bine asta cu majorarea sanctiunilor pentru tulburarea linistii publice", comenteaza deputatul USR.

Citeste cum a argumentat MAI de ce vrea pedepse mai dure: puscarie pentru ultraj si inchisoare pe viata, daca este ucis un politist.

La unul dintre protestele organizate in urma cu trei saptamani au existat dispute intre manifestanti si jandarmi, oamenii legii interzicandu-le primilor sa marsaluiasca pe strada si avertizandu-i ca incalca legea atunci cand blocheaza intersectiile.

C.B.

Citește și:
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu îşi doreşte un alt USL, vorbind despre coaliţia actuală PSD-PNL şi UDMR. Acesta a reamintit că USL a fost făcut împotriva lui Traian Băsescu,...
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, cel al Transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul Dezvoltării Cseke Attila şi cel al Mediului Tanczos Barna urcă în topul vizibilităţii pe luna februarie....
#Carmen Dan modificare Cod Penal , #politie