Ce patesti daca te opreste politia si nu ai polita RCA in format fizic. Explicatiile Politiei Romane

Marti, 25 August 2020, ora 11:51
11200 citiri
Ce patesti daca te opreste politia si nu ai polita RCA in format fizic. Explicatiile Politiei Romane
Agentul de politie verifica actele masinii FOTO: Facebook/ Politia Romana

Polita RCA in format electronic poate aduce sanctiuni soferilor care nu o prezinta si in format fizic. Cel putin asa sustine marti, 25 august 2020, Politia Romana pe pagina de Facebook.

"- Sunt C-tin D. de la Brigada Autostrazi...va rog sa imi prezentati actele dumneavoastra, ale autoturismului si polita de asigurare.

- Buna ziua! Polita de asigurare nu o am, dar vi-o prezint online.

- Gresit! Conform legii sunteti obligat sa aveti asupra dumneavoastra polita de asigurare. A nu se confunda cu contractul RCA, singurul care se poate emite prin mijloace electronice", se arata in postarea politiei pe pagina de Facebook.

Oamenii legii mai precizeaza ca polita de asigurare este cat o coala A4, iar impaturita are loc langa celelalte acte ale autoturismului.

Proiect in dezbatere publica

Autoritatea de Supraveghere Financiara a supus consultarii publice, incepand de miercuri, 12 august, un proiect de modificare si completare a prevederilor din cadrul Normei nr. 20/2017 referitoare la dovada incheierii asigurarii RCA in cazul controalelor efectuate de catre autoritatile abilitate.

"Conducatorii auto vor putea prezenta agentilor de politie, la un eventual control, si varianta electronica a politei RCA. Prin urmare, nu va mai fi necesar ca soferii sa aiba asupra lor contractul de asigurare obligatorie auto doar in format original, pe suport de hartie.

De asemenea, valabilitatea politei RCA va putea fi verificata si prin interogarea bazei de date AIDA, dezvoltata si administrata de Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania, ce contine informatii cu privire la asigurarile obligatorii de raspundere civila auto incheiate pe teritoriul Romaniei si prin care se certifica existenta unui contract RCA valabil la data verificarii", se arata intr-un comunicat al ASF.

Pe 10 august, Asociatia Utilizatorilor de Servicii Financiare a cerut conducerii ASF sa elimine aceasta aberatie care permitea ca soferii sa fie amendati cu sume intre 1.000 si 2.000 de lei si sa ramana fara certificatul de inmatriculare chiar daca au platit online asigurarea de raspundere civila, potrivit Digi 24.

Un polițist este anchetat de DGA după ce a cerut o mită de 3.000 de euro. Ce a promis în schimb
Un polițist este anchetat de DGA după ce a cerut o mită de 3.000 de euro. Ce a promis în schimb
Un agent de poliţie din județul Argeş este anchetat de Direcția Generală Anticorupție (DGA), fiind suspectat că a cerut bani pentru a scăpa un şofer anchetat penal pentru conducere cu...
Un apel la 112 l-a oprit pe Horațiu Potra din drumul spre protestul plănuit la Catedrala Mântuirii Neamului. Cine l-a dat pe mâna Poliției pe liderul mercenarilor
Un apel la 112 l-a oprit pe Horațiu Potra din drumul spre protestul plănuit la Catedrala Mântuirii Neamului. Cine l-a dat pe mâna Poliției pe liderul mercenarilor
Împreună cu alți 19 bărbați, Horațiu Potra, cunoscut drept lider al unei grupări de mercenari care a acţionat în Africa și apropiat al lui Călin Georgescu, ar fi plănuit organizarea,...
#politia de asigurare, #RCA, #politie, #amenda , #politie
  1. Obiceiurile nocturne ale lui Donald Trump, dezvăluite de cercul său de apropiați
  2. Pământul pe cale să-și schimbe harta. Un al șaselea ocean se naște în Africa
  3. Misteriosul castel polonez ridicat pe o insulă artificială. Cine îl deține și de ce a fost construit VIDEO
  4. Liderul rebelilor sirieni cere comunității internaționale să oprească bombardamentele Israelului
  5. Presiunile lui Donald Trump au dat roade. Liderii europeni vor discuta cu Zelenski şi cu şeful NATO despre trimiterea de trupe de menţinere a păcii în Ucraina
  6. Care sunt alimentele care ne scurtează viața și cele care ne-o prelungesc STUDIU
  7. O cercetare șocantă pune sub semnul întrebării secretul longevității extreme. Ce se ascunde în spatele „zonelor albastre”
  8. Schimbare importantă în armata ucraineană, în încercarea disperată de a opri avansul rapid al rușilor
  9. De ce liderii țărilor dezvoltate au devenit tot mai nepopulari. Ce viitor au democrațiile
  10. Livrare în bătaie de joc. Cum a fost surprins un curier că manevra „colete fragile”