Ce scrie BBC despre cazul masinii cu numere antiPSD

Marti, 31 Iulie 2018, ora 16:53
15520 citiri
Ce scrie BBC despre cazul masinii cu numere antiPSD

Controversa in centrul caruia se afla un cetatean roman care a indraznit sa isi puna placute de inmatriculare cu M**E PSD a ajuns subiect de stire la BBC.

Politia Rutiera din Romania ancheteaza un barbat in varsta de 45 de ani, despre care spune ca a condus ilegal o masina cu placute de inmatriculare care reprezinta "o insulta obscena" la adresa partidului de guvernamant, relateaza jurnalistii britanici.

Razvan Stefanescu conducea masina sa inmatriculata in Suedia, cand a fost oprit de politie in dimineata zilei de luni. Politistii i-au confiscat placutele de inmatriculare si i-au retinut permisul de conducere.

Pe placute era scris un slogan adesea folosit de protestatarii antiguvernamentali pentru a critica Partidul Social Democrat (PSD), explica BBC pentru publicul britanic.

Un clip care infatiseaza ofiterii Politiei Rutiere care ii scot omului placutele de inmatriculare a devenit viral, avand peste 1,5 milioane de vizionari pe Facebook.

Cazul a castigat o atentie nationala, subliniaza BBC.

Politia a descris cazul drept "fara precedent" si a invocat o conventie internationala, care spune ca placutele de inregistrare "se compun fie din cifre, fie din cifre si litere". Placutele lui Stefanescu aveau doar litere.

Cu toate acestea, ambasada suedeza din Romania a sustinut pe Facebook ca numerele personalizate ale lui Razvan Stefanescu au fost emise de Agentia Suedeza pentru Transporturi si sunt valabile pentru calatoriile in Uniunea Europeana.

Ambasada a clarificat mai tarziu ca unele tari pot refuza sa accepte anumite numere de inmatriculare, iar proprietarii de masini ar trebui sa aiba placutele originale pentru a le schimba.

BBC il citeaza pe Razvan Stefanescu, care a spus: "Este abuz. Mi-au permis sa trec granita si sa intru in Romania fara sa-mi spuna ca fac ceva ilegal.

Asa ca atunci cand am intrat in Romania, eram legal, iar apoi nu mai eram? E absurd, daca as avea un mesaj despre Mos Craciun, nu ar avea probleme cu mine".

El a sustinut ca a fost oprit de patru ori de Politie de cand s-a intors in Romania acum doua saptamani.

BBC mai aminteste si ca Romania a fost scena unui val de proteste in acest an indreptate impotriva PSD, care a venit la putere in decembrie 2016, si a incercat sa impiedice lupta impotriva coruptiei.

Citeste si

Citeste si:
Câtă nevoie era de introducerea legii pentru egalitatea de gen în politică. „Republica Moldova a introdus-o din 2016. S-au cunoscut sau nu efectele?”
Câtă nevoie era de introducerea legii pentru egalitatea de gen în politică. „Republica Moldova a introdus-o din 2016. S-au cunoscut sau nu efectele?”
Senatul a adoptat luni, 23 mai, un proiect de lege prin care partidele sunt nevoite să pună pe listele de la parlamentare cel puțin o treime de candidați femei. Inițiativa a împărțit însă...
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Persoanele care în trecut au suferit condamnări penale definitive ar putea avea interdicție în a mai candida la alegerile parlamentare decât dacă nu a intervenit o reabilitare, amnistie sau...