Chirurgul reţinut pentru mită a fost plasat în arest la domiciliu. Reacția conducerii Spitalului Judeţean Brașov

Joi, 04 Noiembrie 2021, ora 12:52
6696 citiri
Chirurgul reţinut pentru mită a fost plasat în arest la domiciliu. Reacția conducerii Spitalului Judeţean Brașov
Medicul Sorin Baloș a fost reținut pentru luare de mită FOTO Surse Ziare.com

Chirurgul cardiovascular Sorin Baloş, medicul care a fost prins în flagrant în urmă cu două zile luând mită pentru a efectua o operaţie la un spital de stat, a fost plasat în arest la domiciliu prin decizia magistraţilor Tribunalului Braşov.

"(...) respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov (...) privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Baloş Sorin. (...) dispune luarea măsurii arestului la domiciliu pe o durată de 30 zile, de la data de 3 noiembrie 2021 până la data de 2 decembrie 2021 inclusiv faţă de inculpatul Baloş Sorin, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată prevăzută de articolul 289 alineatul 1 din Codul penal, cu aplicarea art. 35 al. 1 din Codul penal - 3 acte materiale.

În baza articolului 227 alin. 1 Codul de Procedură Penală dispune punerea în libertate a inculpatului Baloş Sorin, dacă nu este arestat în altă cauză şi plasarea în arest la domiciliu", se arată în soluţia dată miercuri seara de Tribunalului Braşov, postată pe portalul instanţei.

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean (SCJU) Braşov, unitate medicală la care este angajat chirurgul şi unde a fost operat pacientul căruia i s-ar fi solicitat mita, a transmis, joi, un comunicat în care aceasta se delimitează de "aceste practici".

"Legat de cazul medicului din cadrul SCJU Braşov, care este acuzat că a pretins şi a luat mită de la un pacient în schimbul prestaţiei actului medical, conducerea unităţii dezaprobă, condamnă şi se delimitează clar de aceste practici, care afectează profund imaginea instituţiei şi nu îi sunt caracteristice!!!Considerăm că acesta este un act individual şi fiecare este răspunzător pentru hotărârile luate (în faţa legii, unităţii şi a societăţii!!)", se arată în comunicatul transmis de Comitetul director al SCJU Braşov.

Potrivit unor informaţii apărute în mediul online, denunţătorul medicului, o rudă a pacientului operat, susţine că banii i-ar fi fost daţi medicului în cabinetul său de la o clinică privată.

Conducerea acesteia a anunţat, miercuri seara, 3 noiembrie, că respectivul medic presta în cadrul clinicii servicii ce implicau doar consultaţie şi control, fără niciun fel de alte servicii sau tratamente adiacente şi că este primul astfel de caz în existenţa clinicii pe piaţa medicală din România, din 2007 la Sibiu şi din 2014 în Braşov.

Chirurgul cardiovascular Sorin Baloş a fost reţinut miercuri seara, după ce ar fi fost surprins în flagrant luând 8.000 de lei de la rudele unui pacient operat pe inimă, după ce, anterior, ar mai fi primit 2.000 de lei.

Informaţia a fost, de altfel, mediatizată şi de poliţistul Marian Godină care, pe pagina sa de Facebook a anunţat că a sfătuit o rudă a pacientului respectiv să se adreseze organelor competente.

Medic ginecolog, prins în flagrant când primea mită. O parte din bani i-ar fi cerut și pentru alți angajați ai secției
Medic ginecolog, prins în flagrant când primea mită. O parte din bani i-ar fi cerut și pentru alți angajați ai secției
Un medic ginecolog de la Spitalul Judeţean Giurgiu a fost prins în flagrant când primea mită pentru a realiza o cezariană. Doctorul a cerut 900 de lei, dintre care 700 pentru el şi 200 pentru...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#medic, #chirurg, #brasov, #mita, #arest la domiciliu , #politie