UPDATE. Cine este proxenetul care a fost eliberat din greseala din Arestul Capitalei. Face parte dintr-un clan de interlopi din Sectorul 4

Miercuri, 05 August 2020, ora 15:10
5095 citiri
UPDATE. Cine este proxenetul care a fost eliberat din greseala din Arestul Capitalei. Face parte dintr-un clan de interlopi din Sectorul 4
Foto: Arhiva Ziare.com

Un proxenet saltat, marti dimineata de politie, in urma unei razii la mai multe adrese din Bucuresti si Ilfov, a fost eliberat din greseala din Centrul de Retinere si Arestare Preventiva.

Acesta era deja arestat, insa a fost eliberat dupa 24 de ore, politistul respectiv crezand ca este vorba despre un retinut.

Proxenetul ar fi, Marian Gruia, un membru al unui clan de interlopi cu acelasi nume. Membrii Clanului Gruia controleaza o parte din activitatile ilegale din Sectorul 4 al Capitalei: comertul cu fier vechi, talhariile, recuperarile de bani sau taxele de protectie sau proxenetismul, potrivit adevarul.ro.

UPDATE. Seful Politiei Capitalei a dispus verificari in acest caz.

"In aceasta dimineata, politisti din cadrul Serviciului Independent Retinere si Arestare Preventiva au pus in libertate un barbat, care se afla sub masura arestarii preventive, persoana fiind eliberata la momentul in care se implinea termenul de 24 de ore de la emiterea ordonantei de retinere.

Barbatul a fost depistat in scurt timp si reincarcerat.

Conducerea Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti a dispus verificari, prin structura de control intern, cu privire la acest incident, pentru stabilirea exacta a situatiei de fapt, urmand a se dispune masuri in consecinta conform competentelor legale", a transmis Politia Capitalei.

"In aceasta dimineata, politisti din cadrul Serviciului Independent Retinere si Arestare Preventiva, din eroare, au pus in libertate un barbat, care se afla sub masura arestarii preventive, persoana fiind eliberata la momentul in care se implinea termenul de 24 de ore de la emiterea ordonantei de retinere.

Se efectueaza demersuri pentru reincarcerare. Conducerea Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti a dispus verificari, prin structura de control intern, cu privire la acest incident", a transmis Politia Capitalei, miercuri dimineata.

Interlopul, prins in urma unei razii de amploare

Marti dimineata (4 august 2020), "politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti - Sectia 24 au pus in executare un numar de 12 mandate de aducere pe numele unor persoane din Bucuresti si judetul Ilfov, intr-un dosar privind savarsirea infractiunii de proxenetism.

Din date si probele existente in dosarul instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 5, a rezultat presupunerea rezonabila ca suspectii, in perioada ianuarie - august 2020 ar fi racolat mai multe persoane pe care le-ar fi determinat si constrans sa practice prostitutia in scopul obtinerii de foloase patrimoniale.

In scopul racolarii de potentiali clienti, suspectii ar fi publicat anunturi online, inchiriat camere in regim hotelier sau ar fi expus persoanele in mediul stradal sau chiar se ocupau de transportul acestora in diferite locatii.

Persoanele vor fi conduse pentru audieri la sediul Sectiei 24 Politie", a transmis, marti, Politia Capitalei, intr-un comuncat de presa.

La finalul zilei, magistratii Judecatoriei Secotrului 5 au admis cererile de arestare preventiva pentru 11 dintre infractori.

Barbatul a fost cautat si, in cele din urma, prins, potrivit Politiei Capitalei.

Un barbat suspect de proxenetism a fost eliberat din greseala din Arestul Capitalei. Politistii au crezut ca este retinut

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Un nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi din Capitală şi familiile lor a fost inaugurat, joi, 18 aprilie, pe Calea Şerban Vodă, de către Direcţia Generală de Asistenţă...
Trasee modificate pe 10 linii de troleibuz și autobuz în weekend, în București. Ce eveniment este anunțat
Trasee modificate pe 10 linii de troleibuz și autobuz în weekend, în București. Ce eveniment este anunțat
Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunțat joi, 18 aprilie, că mai multe troleibuze și autobuze vor circula pe trasee modificate în weekend. Este vorba despre troleibuzele liniei 97...
#Marian Gruia, #Clanul Gruia, #proxenet, #interlopi, #Bucuresti, #descinderi, #eliberat din greseala, #arestul capitalei , #politie