Cine se bate pentru funcția de șef al Poliției Capitalei: persoana misterioasă care a apărut în competiția secretă dintre Berechet și Gavriș

Marti, 27 Iulie 2021, ora 21:30
5178 citiri
Cine se bate pentru funcția de șef al Poliției Capitalei: persoana misterioasă care a apărut în competiția secretă dintre Berechet și Gavriș

Mai sunt câteva zile și Poliția Capitalei va avea un director care va ocupa această funcție prin concurs. Trei oameni ar fi înscriși în cursă, conform unor surse Ziare.com. Conform unui anunț postat pe site-ul Poliției Române, examenul propriu-zis va avea loc pe 4 august 2021.

Timpul este destul de scurt, iar candidații, trei la număr, conform surselor Ziare.com, ar fi depus dosarele de înscriere până la data de 19 iulie, ora 16.00. Ar fi vorba despre Bogdan Berechet, actualul împuternicit în funcția de director al Poliției Capitalei, adjunctul său, Radu Gavris, fostul șef al Serviciului Omoruri și încă o persoană. Sursele spun că ar fi vorba despre comisar-șef de poliție Mădălina Moșoiu, împuternicit șef al Brigăzii Rutiere București.

Contactată de Ziare.com, Mădălina Moșoiu s-a arătat iritată atunci când a fost întrebată dacă participă la concurs. Mai mult, a infirmat că participă, ținând să sublinieze că, dacă ar fi făcut-o ar fi fost ”opțiune personală, nu publică”.

De asemenea, sursele Ziare.com spun că adjunctul Poliției Capitalei, comisarul șef Radu Gavriș, nu s-a prezentat la examenul psihologic din data de 22 iulie, acesta nefiind în țară.

Iar șeful Poliției Capitalei, comisarul-șef Bogdan Berechet, nu a răspuns solicitării noastre până la ora transmiterii acestei știri.

Cine este comisarul șef Bogdan Berechet

Actualul șef al Poliției Capitalei, comisarul-șef Bogdan Berechet, a fost numit interimar de ministrul Marcel Vela, în luna ianuarie 2020. Înainte, pe 30 august 2019, Berechet fusese împuternicit 30 să exercite, cu caracter temporar, funcția de șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș comisarul șef de poliție Berechet Bogdan Alexandru. Asta după ce fostul șef al IPJ Argeș, chestorul Ionel Ispir, a ieșit la pensie, rămânând postul vacant, conform ziarulargesenilor.ro.

Actualul șef al Poliției Argeș este căsătorit și are doi copii. Din aprilie și până în prezent a fost șef adjunct al IPJ Vâlcea, iar în perioada 2014 – 2015 a fost șef serviciu la Investigarea Criminalității Economice, în cadrul IPJ Argeș. Pentru mai multe informații cu privire la noul șef al Poliției Argeș, iată care este CV-ul comisarului șef Berechet Bogdan Alexandru.

Sursa: Ziarulargesenilor.ro

Lucrează în Poliţie din 2002.

În decembrie 2020, șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, a fost decorat de Iohannis cu Ordinul Național Pentru Merit în grad de Cavaler, cu însemn pentru civili.

Cine este Radu Gavriș, contracandidatul lui Berechet

Comisarul-șef Radu Gavris, prim-adjunct al Poliției Capitalei, și-a depus dosarul pentru a participa la examenul pentru ocuparea postului de director al Poliției Capitalei. Însă, la data susținerii probei prisologice nu era în țară, astfel că nu s-a putut prezenta, au precizat surse pentru Ziare.com.

El a fost șeful Serviciului Omoruri din cadrul Poliției Capitalei timp de 11 ani.

Polițiștii de aici au fost implicați în alte anchete de răsunet, cum ar fi cazul Caracal. Printre cazurile la care a lucrat alături de echipa sa, comisarul Gavriș se numără deja celebrele: moartea polițistului Bogdan Gigină, incendiile de la Giulești și Colectiv, cazul polițistului pedofil Eugen Stan, dar și cazul chirurgului Burnei. Din august 2018 a îndeplinit funcția de prim-adjunct al șefului Poliției Capitalei.

Comisarul șef Radu Gavriș este cel căruia la începutul lui 2018 Carmen Dan, ministru de Interne la acea vreme, îi ceruse "să facă un pas în spate", invocând prescrierea unui dosar în care suspect principal era Eugen Stan, polițistul de la Rutieră acuzat de pedofilie. În 28 august 2018, Carmen Dan îl reevalua pe Gavriș și îi mulțumea pentru "profesionalismul și determinarea" cu care s-a acționat pentru recuperarea pistolului care i-a fost furat femeii jandarm în timpul violențelor din 10 august din Piață Victoriei.

La 1 septembrie 2020, Radu Gavriş, a fost detaşat la Poliţia Judeţeană Harghita pe o perioadă de şase luni. Decizia a fost luată de şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, înainte ca acesta din urmă să îşi dea demisia, în urma scandalului iscat după negocierea îmnormântării lui Emi Pian.

Ulterior, pe 30 septembrie 2020, Tribunalul București a suspendat decizia de detașare a comisarului la Harghita.

Iar acesta nu este singurul scandal în care a fost aruncat Gavriș. În luna ianuarie, acesta a fost acuzat că se afla la o petrecere la localul Hanul lui Manuc din Capitală, unde se afla o persoană care ar fi trebuit să fie carantinată. Însă, ulterior, aceste acuzații nu au fost confirmate.

Cine putea participa la concursul pentru șefia Poliției Capitalei: pot fi absolvenți de ”arte”

Conform cerințelor publicate pe site-ul Poliției Române, cei care candidează pentru șefia Poliției Capitalei, trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

”1. Să fie ofițeri de poliție, cu următoarea pregătire de bază:

studii superioare de licenţă, ciclul I de studii universitare (sistem ”Bologna”) cu diplomă de licență într-unul din următoarele domenii fundamentale: ştiinţe inginereşti, ştiinţe sociale sau ştiinţe umaniste şi arte.

să aibă pregătirea de specialitate:

- studii universitare de lungă durată, cu diplomă de licenţă, absolvite anterior aplicării celor trei cicluri de tip „Bologna” într-unul din domeniile /specializările /specialităţile /profilele sau conexe acestora: ştiinţe exacte, ştiinţe ale naturii, matematică, informatică, ştiinţe juridice, drept, ştiinţe sociale şi politice, ştiinţe economice, ştiinţe umaniste, ştiinţe inginereşti, ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică, ştiinţe militare şi informaţii.

sau

- studii universitare de master, ciclul II de studii universitare, într-unul din domeniile universitare de masterat: matematică, informatică, inginerie electrică, inginerie energetică, inginerie electronică, telecomunicaţii şi tehnologii informaţionale, ingineria transporturilor, calculatoare şi tehnologia informaţiei, ingineria sistemelor, inginerie mecanică, inginerie industrială,

ştiinţe inginereşti aplicate, mecatronică şi robotică, ingineria materialelor, inginerie şi management, inginerie genistică, inginerie de armament, rachete şi muniţii, drept, ştiinţe administrative, ştiinţe ale comunicării, sociologie, relaţii internaţionale şi studii europene, ştiinţe politice, informaţii şi securitate naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, ştiinţe militare, administrarea afacerilor, cibernetică şi statistică, informatică economică, contabilitate, economie, finanţe, marketing, economie şi afaceri internaţionale, psihologie, ştiinţe ale educaţiei sau management.

Pentru absolvenţii studiilor universitare organizate anterior aplicării celor trei cicluri de tip „Bologna”, se vor avea în vedere aceleaşi domenii /specializări /specialităţi /profile sau conexe acestora, prevăzute în nomenclatoarele de studii, aprobate prin hotărâri de guvern şi aplicabile în perioada respectivă, care se circumscriu domeniilor fundamentale de studii universitare de licenţă prevăzute la pct.1 – pregătire de bază din prezentul anunţ”, se arată în anunțul de pe site-ul poliției.

Ce alte criterii mai trebuie să îndeplinească candidații

2. să fie declaraţi «apt medical» şi «apt» la evaluarea psihologică organizată în acest scop;

3. să deţină gradul profesional de minimum subcomisar de poliţie;

4. să aibă vechime în muncă/din care din care în structuri de ordine publică, apărare şi siguranţă naţională: 7 ani/5 ani;

5. să aibă cel puţin 5 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei;

6. să aibă cel puţin 3 ani vechime în funcţii de conducere în unităţi ale MAI;

7. să fi obţinut calificativul de cel puţin,, Bine” la ultimele două evaluări anuale de serviciu;

8. să nu fie cercetat disciplinar, să nu se afle sub efectul unei sancţiuni disciplinare sau faţă de acesta să nu fi fost pusă în mişcare acţiunea penală;

9. să dețină/să obțină aviz pentru numirea în structurile poliției judiciare, în calitate de organ de cercetare al poliției judiciare;

10. să dețină/să obțină autorizație de acces la informații clasificate din clasa secret de stat, nivel „STRICT SECRET”.

Pe 4 august, candidații rămași în cursă vor susține concursul pentru ocuparea postului de șef al Poliției Române. Acesta va consta în susținerea unui interviu structurat pe subiecte profesionale care se înregistrează audio și/sau video și se va desfășura la sediul Inspectoratului General al Poliției Române cu sediul în Municipiul Bucureşti.

Va trece proba cel care va obține minim nota 7.00

A doua zi, pe 5 august, vom afla cine este șeful Poliției Capitalei, iar dacă vor exista contestații, acestea vor fi soluționate până pe 10 august.

Lista candidaților nu a fost făcută publică, însă rezultatele vor fi afișate, conform anunțului, la sefiul IGPR, și postate pe pagina de Internet a Ministerului Afacerilor Interne, www.mai.gov.ro și pe cea a Inspectoratului General al Poliției Române www.politiaromana.ro.

Citeste si:
Fost apropiat, afirmație despre Diana Șoșoacă: "Mulţi din jurul ei i-au şoptit: ”Tu o să fii noul preşedinte al României”"
Fost apropiat, afirmație despre Diana Șoșoacă: "Mulţi din jurul ei i-au şoptit: ”Tu o să fii noul preşedinte al României”"
George Simion crede că Diana Şoşoacă ar putea candida la alegerile prezidenţiale. George Simion a fost întrebat duminică, 26 septembrie, în cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima...
Liderul AUR: "Nu m-am vaccinat şi nu mă voi vaccina. 70% dintre români, care nu au vrut să se vaccineze, nu sunt nişte idioţi total"
Liderul AUR: "Nu m-am vaccinat şi nu mă voi vaccina. 70% dintre români, care nu au vrut să se vaccineze, nu sunt nişte idioţi total"
Co-preşedintele AUR, George Simion, susţine că nu s-a vaccinat împotriva COVID-19, menţionând că cei 70% dintre români care nu au făcut-o nu sunt “nişte idioţi total şi nişte...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
MyTwoCents
rank 5
ESTIUN-EXCREMENT-McGigi
rank 2
Trollul Helvet halitor de mamaliga maro