Subiectele testelor date de polițiștii locali din Sectorul 6. Primarul Ciprian Ciucu: "Concursul este pe bune"

Miercuri, 03 Noiembrie 2021, ora 17:15
8456 citiri
Subiectele testelor date de polițiștii locali din Sectorul 6. Primarul Ciprian Ciucu: "Concursul este pe bune"
Imagine din timpul testării FOTO Facebook/ Ciprian Ciucu

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a făcut publice testele date polițiștilor locali, parte a procesului de reforma a instituției în care aceștia lucrează.

Ciucu a precizat că la Poliția Locală trebuie să lucreze doar cei care se implică în comunitate și pot face față acestei munci, într-o postare pe Facebook:

"Respect Poliția Locală! Și de aceea vreau să o reformez!

Am inițiat un proces de reformă în poliția locală a Sectorului 6 care pleacă de la ideea că în această instituție trebuie să lucreze doar acei polițiști locali care se implică în comunitate și care POT face față muncii de polițist local, respectând ei înșiși această instituție și respectându-se pe sine.

Astfel, în această primă etapă a reformei, vor merge către alte orizonturi cca. 100 de polițiști local din cca. 400. Astfel, cca. 300 de polițiști locali rămân și vor beneficia de formare profesională specifică postului, care va include comunicarea cu cetățeanul, mentorat pentru schimbarea atitudinii și înțelegerea rolului pe care îl au în comunitate. De asemenea, vor avea proceduri noi (lărgirea competențelor poliției de proximitate și supa specializare componentei de inspecție), obiective clare și indicatori de performanță.

Eficiența serviciului va crește fundamental. În a treia etapă, dacă va fi mai nevoie, ne vom axa pe angajarea de debutanți, liberi de metehne vechi, care vor fi formați profesional! În a patra etapă vom crește capacitatea de intervenție, îmbunătățind procesul de supraveghere prin instalarea în Sectorul 6 a nu mai puțin de 3.000 de camere video. Sunt probleme cu vandalismul.

Am luat această decizie în urma unui val uriaș de plângeri pe care cetățenii mi le-au adus la cunoștință cu privire la activitatea acestei instituții importante! Rezistența a fost și a rămas uriașă:

1. Sindicatele polițiștilor, retrograde și antireformiste, cu care am avut patru rânduri ne negocieri au demarat acțiuni de blocare în instanță a acestui proces. Acestea au împrăștiat fel și fel de zvonuri mincinoase;

2. Consilierii locali din opoziție, cot la cot funcționari din Poliția Locală, care au inventat fel și fel de opreliști procedurale și birocratice;

3. Diverse telefoane pentru a-l "salva" pe unul sau pe altul.

Am zis-o și o repet! Concursul este pe bune, nu “salvez” pe nimeni, nu intervin în acest proces pentru că nu vreau să-l compromit! Am invitat sindicatele polițiștilor să fie observatori permanenți în orice context al acestui concurs, (ex. extragerea subiectelor, observare, etc. și oriunde și oricând)!

Subiectele au fost ușoare.

Un text grilă cu doar 5 întrebări și redactarea unui proces verbal pe un caz dat, cu legislația pe masă, putând fi consultată (nu era nevoie de memorare, deși normal ar fi să fie știută).

Atât de simplu! De aceea am zis, că în mare va fi doar un test de cunoștințe de bază și de limba română... Funcționarii publici, conform legii, trebuie să dețină cunoștințe de bază matematice și de limbă.

Am scos proba sportivă, ca să nu vulnerabilizez procesul de testare, tocmai că au fost în alte localități probleme în justiție.

Am mai spus-o, fac tot ce ține de mine ca Sectorul 6 să nu mai fie un sat fără câini! Acest lucru nu se poate face de pe azi pe mâine, este vorba de un proces planificat și susținut, care întâmpină multă rezistență.

Polițiștii care rămân în urma testării vor avea TOT SPRIJINUL MEU să își îndeplinească funcția pe care o au în societate, au respectul meu și le spun încă de pe acum: sunteți importanți, nu-mi pot face mandatul fără dumneavoastră! Cer doar implicare și integritate, nimic mai mult", a scris Ciucu pe Facebook.

Eveniment Quarterly Report

Cât de fragil este noul iPhone 15 Pro Max. Momentul în care dispozitivul este spart cu mâinile goale: "N-am anticipat asta deloc" VIDEO
Cât de fragil este noul iPhone 15 Pro Max. Momentul în care dispozitivul este spart cu mâinile goale: "N-am anticipat asta deloc" VIDEO
Fanii Apple sunt nevoiți să se întrebe dacă ar plăti peste 1.300 de dolari americani pentru un telefon care poate să se spargă în mâinile lor, întrucât o recenzie arată cât de fragil...
Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, o acuză pe Gabriela Firea că i-a lăsat conturile pe minus cu miliarde de lei. Pe de altă parte, În schimb, Gabriela Firea susține că edilul prezintă doar...
#teste, #politia locala, #sector 6, #ciprian ciucu, #subiecte , #politie