Aberatia zilei: Un condamnat definitiv a lucrat doi ani in Politia Capitalei. A mai fost si avansat

Miercuri, 25 Octombrie 2017, ora 11:47
10744 citiri
Aberatia zilei: Un condamnat definitiv a lucrat doi ani in Politia Capitalei. A mai fost si avansat
Foto: Politia Capitalei

Subofiterul Iulian Aurelian Constantin de la Politia Capitalei a continuat sa lucreze doi ani, timp in care a fost avansat in grad, cu toate ca in 2015 fusese condamnat definitiv. Dupa ce a fost dat afara... retroactiv, anchetatorii au incercat sa stabileasca toti vinovatii care au facut posibila aceasta intarziere incredibila.

In varsta de 35 de ani, agentul Iulian Constantin a fost condamnat in septembrie 2015 la un an si trei luni de inchisoare cu suspendare pentru infractiunile de fals in declaratii, complicitate la tentativa de inselaciune si instigare la fals intelectual. De asemenea, instanta a decis ca el sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Ilfov si sa presteze munca in folosul comunitatii pe o perioada de 60 de zile la Primaria Chiajna sau la Gradinita cu program prelungit Voinicelu din comuna, scrie Evenimentul Zilei.

Conform legilor in vigoare, Constantin era obligat sa informeze Serviciul de Probatiune si sa anunte institutia la care lucra atat despre proces, cat si despre condamnare. Ceea ce nu a facut.

Mai mult, conform sursei citate, in mai 2016, agentul s-a transferat la Politia Capitalei, in cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, cu ajutorul unui ofiter care l-a luat in echipa sa. In plus, in decembrie 2016, Iulian Constantin a fost avansat la gradul de agent principal.

Politistul condamnat a fost dat de gol de... una dintre cele patru femei cu care avea relatii si care a ramas insarcinata. Avocata fiind, ea a fost indignata ca politistul a inselat-o si i-a mai si cerut sa avorteze, asa ca a vrut sa se razbune. Cautand informatii despre iubitul infidel, ea a aflat de condamnare si l-a turnat la serviciu.

In sfarsit, dupa doi ani, prin dispozitia nr 8176 din 20 septembrie 2017, conducerea Politiei Capitalei i-a desfacut contractul de munca lui Iulian Constantin, retroactiv, incepand cu data de 18 septembrie 2015, la care a fost condamnat, si fara acordarea altor drepturi banesti care se dau in mod normal la incetarea raporturilor de munca, scrie EvZ.

In ciuda a tot ce a facut, Iulian Constantin nu isi pierde gradele obtinute in perioada cand nu avea dreptul sa lucreze ca politist, ba, mai mult, a fost trecut in rezerva cu un grad in plus, adica plutonier major.

Purtatorul de cuvant al Politiei Romane, comisar sef Diana Sarca, a declarat ca a fost declansata o ancheta interna si ca prejudiciul creat de el institutiei va fi recuperat.

Ramane de vazut daca politistul condamnat va avea si cum sa dea banii. Conform EvZ, Iulian Constantin s-a impartit doi ani intre mai multe femei, care i-au facut cadouri scumpe, i-au dat bani si haine de lux, asa ca politistul si-a construit o casa mare in Chitila, pe numele parintilor, pe care si-a mobilat-o cu ajutorul femeilor din viata sa. Conform sursei citate, toate aceste bunuri, dar si masina sau motocicleta cu care umbla, nu apar in declaratia de avere a agentului Constantin. Mai mult, dupa declansarea scandalului, doua dintre iubite i-au cerut banii inapoi, scrie EvZ.

Acum ramane ca ancheta sa ii scoata la iveala pe toti cei vinovati ca nu si-au indeplinit atributiile si i-au permis condamnatului Iulian Constantin sa ramana politist timp de nu o zi, nu o luna, ci de doi ani.

Instanta a comunicat sentinta catre Politie? A primit-o cineva si a ascuns-o? Au existat colegi politisti care au stiut de condamnare, dar nu au spus? Cand s-a transferat, in 2016, a fost verificat? Daca da, de ce a fost apoi acoperit de cei care stiau? A prestat orele de munca in folosul comunitatii? Serviciul de Probatiune Ilfov a stiut ce se intampla sau nu? Daca a stiut, a informat mai departe sau s-a facut ca ploua?

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#politist condamnat dat afara , #politie
Comentarii