Greseala care ar putea duce la descoperirea autorilor in cazul atentatului de la Arad. Omul de afaceri, filat de atacatori de mai bine de doua luni

Luni, 07 Iunie 2021, ora 22:15
13007 citiri
Greseala care ar putea duce la descoperirea autorilor in cazul atentatului de la Arad. Omul de afaceri, filat de atacatori de mai bine de doua luni
Masina omului de afacaeri Ioan Crisan a ars ca o torta FOTO Aradon

Apar noi informatii in ancheta privind atentatul cu bomba de la Arad din, 29 mai, in care a fost ucis omul de afaceri Ioan Crisan. In timp ce familia se pregateste de inmormantare, anchetatorii fac audieri pe banda rulanta. Sotia si fiica omului de afaceri au fost chemate luni dimineata la sediul IPJ Arad.

Se pare ca politia are deja un cerc de suspecti, insa mai sunt de pus cap la cap unele informatii.

Investigatorii au descoperit niste cartele de telefon si alte obiecte ce ar fi fost aruncate de amplasatorul bombei dupa atentat. Acestia au lucrat atent, dar cel mai probabil s-au speriat dupa explozie. Totodata, in defasuratorul de telefon al omului de afaceri sunt doua numere suspecte, au declarat surse din ancheta pentru Antena 3.

Aceasta ar putea fi greseala care ii poate conduce pe oamenii legii la asasini, spun specialisti din politie care nu confirma insa identitatea detinatorului sau a detinatorilor acestora.

De asemenea, fostul sofer al omului de afaceri, iesit recent din inchisoare, unde si-a ispasit o pedeapsa pentru trafic de droguri ar putea da detalii importante despre situatia in care se afla Ioan Crisan.

Ce stim pana acum in cazul atentatului de la Arad

- Specialistii spun ca bomba a fost amplasata dupa ce acesta a venit cu masina de la service.

- Se contureaza tot mai mult ideea ca atentatul asupra lui Ioan Crisan se pare ca ar fi avut legatura cu traficul de tigari. De altfel, criminalistul Liviu Chesnoiu, a explicat, zilele trecute, pentru Ziare.com, ca el crede ca moartea lui Ioan Crisan i se trage de la contrabanda cu tigari.

"Ce s-a intamplat in urma cu ceva timp. Un transport cu tigari a fost interceptat. Se pare ca victima a dat informatia si astfel au fost descoperite tigarile. Victima a fost atentionata anterior.

Sa nu ne induca pe noi in eroare ca domnul acesta crestea pesti, crocodili si asa mai departe. Firma lui avea activitati de transport si mergea modest. Poate ca datoriile la banci, la prieteni, la camatari l-au impins sa intre in lumea aceasta periculoasa.

In activitatile acestea de contrabanda, daca ai calcat pe bec, ai incurcat-o. Pe cine a deranjat mai puternic, l-a avertizat, apoi l-a executat", a spus colonelul Chesnoiu.

De altfel, se pare ca Ioan Crisan si-a construit afacerea pe bani imprumutati de la banci si mai multi indivizi.

- Masina pe care o conducea era a amantei. De fapt era inscrisa pe numele surorii acesteia.

- Pana acum nu s-a dovedit ca cineva din familia lui ar avea vreo legatura cu atentatul.

- Anchetatorii au descoperit doua tipuri de ADN pe explozibilul din autovehiculul omului de afaceri. Una dintre mostrele ADN este a victimei, iar anchetatorii incearca acum sa identifice persoana careia ii apartine cea de-a doua mostra, in conditiile in care aceasta nu figureaza in baza de date a politiei, potrivit informatiilor Digi24.

- Oamenii legii asteapta si finalizarea expertizei asupra bombei, pentru a stabili tipul explozibil folosit. Pentru a-l prinde pe cel care a pus la cale asasinatul, politistii colaboreaza cu anchetatori din alte state europene, deoarece comanda este posibil sa fi venit din afara Romaniei.

- Autoritatile continua sa spuna ca suntem o tara sigura. Ceea ce s-a intamplat la Arad "este un caz singular. Romania este o tara sigura, nu vorbim de actiuni pregatite in serie cum se spune in spatiul public. Vinovatii vor fi identificati", sustine Lucian Bode.

Ioan Crisan detinea una dintre putinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajata de mai multi ani in perimetrul unei foste fabrici de canepa situata la cativa kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apa termala provenita dintr-un foraj adanc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peste.

Ioan Crisan a murit sambata dimineata, 29 mai, dupa ce masina sa a explodat la scurt timp dupa ce a plecat de la un bar unde isi bause cafeaua.

Încăierare între doi profesori și elevi de clasa a 7-a, la o școală din Bacău. Scandalul a fost filmat de colegi VIDEO
Încăierare între doi profesori și elevi de clasa a 7-a, la o școală din Bacău. Scandalul a fost filmat de colegi VIDEO
ISJ Bacău a demarat verificări la Liceului Tehnologic din Răchitoasa, după ce într-o şcoală generală care aparţine de acest liceu a fost filmat un incident aparent violent în care sunt...
Ancheta podului prăbușit din Baltimore ar dura până la 2 ani. Zeci de containere periculoase în apă, unele fisurate
Ancheta podului prăbușit din Baltimore ar dura până la 2 ani. Zeci de containere periculoase în apă, unele fisurate
Autorităţile americane au anunţat că au recuperat rămăşiţele a două persoane care au fost ucise după ce podul Francis Scott Key din Baltimore s-a prăbuşit, marţi, în urma impactului...
#atentat arad, #ancheta, #ioan crisan, #contrabanda cu tigari, #audieri martori , #politie