Dan Fatuloiu sustine ca actiunile de la vami se datoreaza unui plan intocmit de el

Marti, 08 Februarie 2011, ora 19:15
1839 citiri
Dan Fatuloiu sustine ca actiunile de la vami se datoreaza unui plan intocmit de el
Foto: Arhiva

Fostul secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor Dan Valentin Fatuloiu a fost audiat, marti, in calitate de martor, la Tribunalul Bucuresti, in dosarul omului de afaceri Catalin Chelu, sustinand ca arestarile de la vami se datoreaza unui plan de combatere a criminalitatii si evaziunii fiscale instituit de el, pe cand lucra in MAI.

Dan Fatuloiu a declarat ca, in septembrie 2009, a revenit in Romania, dupa ce doi ani a fost consilier la Ambasada Romaniei din Washington, fiind numit secretar de stat in MAI, respectiv sef al Departamentului de Ordine si Siguranta Publica, avand in subordine Jandarmeria, Politia Romana, Politia de Frontiera.

In contextul luptei anticoruptie, Fatuloiu a spus ca a dat dispozitie sa fie intocmite harti de relationare si o analiza amanuntita, pentru a fi identificate grupurile de criminalitate organizata, dupa ce primise informatii ca dosare in care erau implicate grupari ce se ocupau cu evaziunea fiscala si contrabanda erau trimise la parchetele din teritoriu si la structurile judetene de politie, unde anchetele stagnau sau au fost date solutii de neincepere a urmaririi penale.

Dan Fatuloiu le-a spus judecatorilor ca rezultatele acelei analize se vad in aceste zile cand au loc arestari in vamile din estul si vestul Romaniei.

El a precizat ca, printr-o hotarare de guvern, a fost stabilit un program national de masuri impotriva evaziunii fiscale, la care luau parte ANAF si Politia Romana, iar printr-o hotarare a CSAT, din iunie 2010, s-a format un grup de lucru Parchetul General - DIICOT - SRI, al carui scop era sa analizeze toate informatiile si sa se identifice gruparile criminale.

In acest context, Fatuloiu a spus ca a dat dispozitie ca dosarele in care era cercetat Catalin Chelu sa fie conexate, iar acesta a incercat sa il mituiasca, oferindu-i un milion de euro.

Potrivit DNA, in perioada august - 12 noiembrie, Chelu a promis chestorului-sef de plitie Dan Valentin Fatuloiu (denuntator in cauza) suma de un milion de euro pentru ca acesta, in calitatea sa de secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, sa indeplineasca acte contrare indatoririlor de serviciu, respectiv sa stopeze prelucrarea in sistem integrat a informatiilor din dosarele penale, avand ca obiect infractiuni comise de catre omul de afaceri si persoanele apropiate acestuia.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dan Fatuloiu arestari vamesi, #arestari vamesi politisti, #arestari vama Siret , #politie