Greselile in cascada facute in cazul Onesti. Politistii au avut cheia de la apartament si nu s-au apropiat de locuinta. Dialog halucinant: "Cine esti tu, ma?" / "Sunt si eu, pe aici"

Sambata, 13 Martie 2021, ora 00:00
7808 citiri
Greselile in cascada facute in cazul Onesti. Politistii au avut cheia de la apartament si nu s-au apropiat de locuinta. Dialog halucinant: "Cine esti tu, ma?" / "Sunt si eu, pe aici"
Criminalul ameninta victimele de la balcon FOTO: Captura video

Sefii Politiei Romane au incheiat ancheta declansata la Politia din Bacau si cea din Onesti, dupa interventia aproape inexistenta care a dus la uciderea a doi muncitori, casapiti de un barbat care i-a luat ostateci in fostul sau apartament.

Raportul nu este deloc magulitor la adresa celor care au coordonat si aveau toate indiciile necesare pentru o interventie in forta la Onesti.

Unul dintre detaliile care ii incrimineaza pe politisti in criza ostaticilor este faptul ca acestia au avut tot timpul cheia apartamentului unde era in desfasurare luarea de ostateci, dar nici macar nu au incercat sa o foloseasca.

Politistii nu au tinut camerele video pornite

De altfel, faptul ca ei au luat in deradere acea sechestrare de persoane este demonstrat prin faptul ca desi erau obligati sa tina pornite camerele video permanent, acest lucru nu s-a intamplat, iar cand acestea au fost totusi pornite s-a constatat ca unul dintre politisti purta un dialog absolut halucinant cu agresorul.

"Deschide, ba, usa, sa intram!", i-a spus politistul agresorului, iar acesta din urma il intreaba de la balcon: "Cine esti tu, ma?". Replica politistului: "Sunt si eu, pe aici". Ceilalti politisti care asistau la scena au ras cu totii si au continuat sa ia in deradere revendicarile pe care le avea barbatul din apartament.

Violenta agresorului, ignorata

Un alt aspect socant este faptul ca oamenii legii au ignorat total faptul ca agresorul era cunoscut ca un om cu trecut violent. Iar ultimul dosar penal dateaza de la inceputul acestui an, cand a intrat peste o femeie in casa si a amenintat-o cu cutitul. Dosarul penal nu si-a mai urmat calea, dupa ce victima si-a retras plangerea.

In acelasi raport se mai consemneaza ca ucigasul, Gheorghe Morosan, a fost prezentat de politisti superiorilor de la Bucuresti ca fiind un pensionar oarecare, care si-a pierdut apartamentul anul acesta, lucru total eronat.

La actiune, conform protocolului, ar fi trebuit sa participe si seful Serviciului de Actiuni Speciale, adica seful mascatilor, dar acesta a ajuns la eveniment dupa cinci ore de la declansarea evenimentului.

Putea sa execute foc de precizie

Nu mai putin de 14 politisti sunt acum cercetati disciplinar pentru balbaielile de la Onesti. Inspectorul sef al IPJ Bacau si adjunctul sau au fost demisi din functii, la fel si cei doi sefi ai Politiei Onesti. Ei au primit insa functii importante, care mai degraba par recompense decat sanctiuni.

Comandantul Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale (SIAS) a mentionat ca agresorul putea fi eliminat foarte usor daca s-ar fi stiut ce trebuie sa se faca si nu era nevoie de un lunetist sa faca asta.

"Nu trebuia o pusca cu luneta. Din mai multe motive: distanta de la baza blocului pana la limita superioara a subiectului aflat in balcon este de 10 metri. Distanta de la baza blocului pana la mijlocul aleii care despartea blocul vizat de blocul de vizavi este de opt metri. Teorema lui Pitagora ne spune ca distanta directa de tragere este in 12 si 13 metri. Intre 12 si 13 metri, orice politist din Politia Romana, cu pistolul aflat in dotare, putea sa execute foc de precizie, in conditiile in care tinta era un om de 140 de kg", a declarat Alexandru Scurtu, seful SIAS.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Incendiatorul de mașini din Chitila, prins de polițiști după 21 de zile. Unde se ascundea
Incendiatorul de mașini din Chitila, prins de polițiști după 21 de zile. Unde se ascundea
După 21 de zile, un tânăr de 28 de ani, care a incendiat o mașină, a fost în sfârșit depistat de oamenii legii. A fost găsit la Chiajna, acolo unde locuia fără forme legale. A fost...
Pericol de moarte la Cluj. Cinci persoane, dintre care 4 minori, au ajuns la spital intoxicate cu dioxid de carbon
Pericol de moarte la Cluj. Cinci persoane, dintre care 4 minori, au ajuns la spital intoxicate cu dioxid de carbon
O femeie şi patru copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 8 ani, au ajuns, joi seară, 18 aprilie, la spital fiind transportați de către echipaje medicale din Cluj. Cei cinci prezentau...
#criminal, #Onesti, #detalii, #politie, #raport, #victime, #interventie , #politie
Comentarii