Seful CJ Calarasi a fugit de politistii care l-au oprit in trafic UPDATE Vasile Iliuta se declara victima

Vineri, 27 Octombrie 2017, ora 12:29
11967 citiri
Seful CJ Calarasi a fugit de politistii care l-au oprit in trafic UPDATE Vasile Iliuta se declara victima
Foto: Facebook / Vasile Iliuta

Presedintele Consiliului Judetean Calarasi, Vasile Iliuta (PNL), a fugit cu masina de politistii care l-au oprit la un filtru, joi noaptea, si au vrut sa il testeze cu etilotestul.

Iliuta participase pe parcursul zilei la mai multe receptii, printre care si Gala Oamenilor de Afaceri din Calarasi sau hramul bisericii din satul Valcelele. Seara, in jurul orei 20:00, el a fost oprit in trafic de agentii care organizasera un filtru, si i s-a cerut sa prezinte documentele la control, conform purtatorului de cuvant al Politiei, Florentina Dobre, citat de ziaristul calarasean Marin Badea, care prezinta si imagini din timpul incidentului.

Iliuta a fost rugat sa ramana in masina, urmand sa fie testat cu etilotestul, insa el a fugit cu masina catre casa. Jurnalistul citat a sustinut ca presedintele CJ Calarasi ar fi fost urmarit de politisti pe traseu, insa purtatorul de cuvant al Politiei nu a confirmat vineri aceasta informatie.

Ajuns la domiciliu, seful CJ Calarasi s-a ascuns inauntru si a refuzat sa mai discute cu oamenii legii, care au stat in fata cladirii mai bine de o ora pentru ca, neavand mandat, n-au putut intra.

Dupa plecarea echipajelor de politie, la fata locului ar fi venit, in jurul orei 21:05, si comandantul Politiei Municipale Calarasi, cms. sef. Lucian Nitu, imbracat in civil. Acesta ar fi intentionat sa intre la Iliuta, dar a renuntat dupa ce a fost recunoscut de ziaristi, scrie sursa citata.

UPDATE: "Nu a fost urmarit in trafic, a fost oprit in urma unui control de rutina efectuat de politisti, la care acesta a oprit, dupa care si-a continuat deplasarea, fiind gasit ulterior la domiciliul dansului. A fost sanctionat contraventional, patru puncte amenda, 580 de lei si i s-a retinut permisul de conducere pentru 30 de zile, pentru nerespectarea indicatiilor politistului rutier. Masura se poate lua si in lipsa, contravenientul nu trebuie sa fie de fata.

Nu s-a reusit un dialog cu acesta, deci nu au fost recoltate probe biologice de sange. S-a discutat cu un procuror din cadrul Parchetului daca fapta ar intruni elementele constitutive ale unei infractiuni si s-a considerat ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii, fapt pentru care colegii mei au procedat la intocmirea procesului verbal de contraventie", a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al IPJ Calarasi pentru Mediafax..

Vasile Iliuta a avut o prima reactie dupa declansarea scandalului. Intr-un comunicat de presa citat de Digi24, el precizeaza ca a plecat, joi, de la un eveniment organizat de CJ Calarasi spre casa, iar pe traseu l-a oprit un echipaj.

Iliuta spune ca cei doi politisti l-au recunoscut, i-au cerut actele, dar nu le avea asupra lui, insa s-a prezentat, adica si-a spus numele si functia. Totodata, el sustine ca politistii l-au lasat sa plece fara sa ii solicite testarea cu aparatul alcooltest si nici deplasarea pentru recoltare de sange.

Ajuns acasa, a observat dupa circa o jumatate de ora trei echipaje de politie. In acel moment a luat legatura cu seful Politiei Municipale, caruia i-a spus ca se va prezenta ori de cate ori va fi chemat pentru a da declaratii.

"Domnul Vasile Iliuta i-a salutat pe cei doi reprezentanti ai Politiei, care i-au solicitat prezentarea documentelor la control. Intrucat nu avea asupra sa actele, acesta s-a prezentat declinandu-si identitatea si functia detinuta, moment in care cei doi politisti i-au lasat impresia ca l-au recunoscut. Presedintelui CJ, Vasile Iliuta, nu i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest si nici deplasarea in vederea recoltarii de probe biologice.

Datorita faptului ca organele de politie nu mai avut alte solicitari, seful CJ Calarasi si-a continuat drumul catre casa, fara a avea sentimentul ca ar fi 'urmarit' de catre acestia. La aproximativ 10 minute dupa ce domnul Vasile Iliuta a ajuns la destinatie, in fata portii locuintei sale au aparut 3 echipaje de politie cu girofarurile aprinse", se arata intr-un comunicat transmis de Biroul de Presa al Consiliului Judetean Calarasi, citat de Mediafax.

Conform sursei citate, seful CJ se declara convins ca "acest scandal ieftin, denigrator si rau intentionat este concertat", el fiind de 1 an si jumatate "tinta unei campanii de denigrare".

Digi24 informeaza ca a fost deschis dosar penal in rem, pentru a se stabili daca a fost comisa vreo fapta penala, insa nimeni nu a fost pus sub acuzare, iar presedintele CJ Calarasi nu a fost citat pentru a da declaratii.

Nerespectarea semnalelor, indicatiilor si dispozitiilor politistului rutier aflat in exercitarea atributiilor de serviciu constituie contraventie si se pedepseste cu suspendarea permisului auto pentru 30 de zile. In schimb, refuzul de a se supune recoltarii probelor biologice sau testarii aerului expirat, in vederea stabilirii alcoolemiei, este infractiune si se sanctioneaza cu inchisoare de la 2 la 7 ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#presedinte CJ Calarasi etilotest politisti , #politie