Seful Politiei Capitalei, schimbat din functie dupa macelul din Dorobanti

Miercuri, 07 Martie 2012, ora 09:04
5946 citiri
Seful Politiei Capitalei, schimbat din functie dupa macelul din Dorobanti
Foto: Arhiva

Seful Politiei Capitalei, Viorel Vasile, a fost schimbat din functie, ministrul de Interne Gabriel Berca semnand inlocuirea acestuia.

Conducerea interimara a Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti va fi asigurata de catre comisarul sef de Politie Dumitru Gheorghe, se arata intr-un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) remis, miercuri, Ziare.com.

Seful Politiei Romane, chestorul Liviu Popa a declarat ca lui Viorel Vasile i s-a retras imputernicirea prin care fusese numit la conducerea Politiei Capitalei: "Nu a fost demis, ci i s-a retras imputernicirea. Chestorul Vasile urmeaza sa se intoarca la Directia de Investigatii Criminale a IGP".

Trei interimari la Politia Capitalei

Ziua de miercuri a inceput la Politia Capitalei cu schimbari la nivel inalt: chestorul Viorel Vasile a fost schimbat din functie. Initial, in locul lui Vasile a fost numit adjunctul lui, Nicolae Marinescu, insa decretul de numire a fost revocat.

Se pare ca la baza acestei decizii a stat faptul ca seful de la "Arme si Munitii" a semnat eliberarea permisului de port-arma a lui Gheorghe Vladan, angajatul MAI care a impuscat opt oameni la coafor.

In aceste conditii, interimatul la conducerea Politiei Capitalei va fi asigurat de Gheorghe Dumitru, adjunct al institutiei.

Chestorul Viorel Vasile era in functie de mai putin de un an, el fiind investit la sefia Politiei Capitalei pe 31 martie 2011, pentru sase luni, ulterior mandatul sau fiind prelungit.

Viorel Vasile a lucrat, in perioada 1986-1996, in cadrul Politiei Capitalei, iar ulterior a activat in cadrul Directiei Investigatii Criminale din Politia Romana.

Macel in Dorobanti: Verificari privind arma lui Vladan si plangerile impotriva lui

De ce a fost schimbat din functie seful Politiei Capitalei?

Potrivit primelor informatii, se pare ca ministrul de Interne, Gabriel Berca, a luat aceasta decizie in urma anchetei privind atacul armat de la coaforul din Dorobanti, in care politisti de la Sectia 14 sunt cercetati disciplinar pentru ca nu ar fi solutionat cu celeritate plangerea facuta de sotia lui Gheorghe Vladan.

Pe de alta parte, potrivit unor surse citate de NewsIn, chestorul Viorel Vasile ar fi fost demis in urma unui raport facut de seful Politiei Romane, Liviu Popa, in randul angajatilor si performantelor de la nivelul Politiei Capitalei.

Mai exact, Vasile ar fi fost destituit dupa ce chestorul Liviu Popa a prezentat un raport in care a aratat mai multe neregului depistate la nivelul Politiei Capitalei.

Chestorul Liviu Popa a confirmat aceste informatii intr-o interventie telefonica la Realitatea TV: "Am prezentat raportul pentru Politia Capitalei, la solicitarea fostului ministru de Interne, Traian Igas. In urma raportului, domnul ministru Gabriel Berca a luat hotararea schimbarii lui Viorel Vasile".

Seful Politiei Capitalei, apreciat, dar schimbat

In ciuda raportului nesatisfacator, Viorel Vasile era apreciat in Politia Romana. Fostul ministrul al Internelor, Traian Igas, considera ca Vasile Viorel si-a facut treaba la sefia Politiei Capitalei.

"In opinia mea, domnul Viorel Vasile si-a facut treaba la Politia Capitalei, asa cum arata raportul institutiei. La Capitala, rezultatele au fost peste cele din 2010 (...) Eu am spus mereu ca nu sunt de acord si nu am practicat angajarile din surse externe", a declarat fostul sef al MAI.

La randul lui, presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), Marin Gruia, a lansat teoria ca, de fapt, sunt interese politice in destituirea lui Viorel Vasile de la sefia Politiei Capitalei. Totodata, el a dus discutia catre dosarul angajarilor ilegale din MAI.

Macel in Dorobanti: Politisti ai Sectiei 14 Bucuresti, cercetati disciplinar

Seful Politiei Romane, Liviu Popa, a dispus, marti dimineata, verificari privind modul de solutionare a plangerilor depuse impotriva agentului Gheorghe Vladan, precum si a modului in care barbatul a obtinut autorizatia pentru arma pe care a folosit-o in atacul armat de luni.

In cursul zilei de luni, Vladan a venit de mai multe ori la coafor, sotia sa cerandu-i s-o lase in pace, potrivit angajatelor unitatii. La ora 17.30, barbatul a intrat in coafor si a impuscat-o pe casiera unitatii, apoi pe sotia sa, dupa care a tras in restul oamenilor care se aflau acolo. Conform anchetei in curs, barbatul ar fi vrut sa se razbune pe sotia lui pentru ca intentase actiune de divort.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#sef politie Capitala schimbat functie, #sef Politie Capitala destituit, #Viorel Vasile schimbat functie, #macel coafor Dorobanti Bucuresti , #politie