Nereguli la Ministerul de Interne, descoperite de Curtea de Conturi

Vineri, 13 Februarie 2015, ora 20:56
5545 citiri
Nereguli la Ministerul de Interne, descoperite de Curtea de Conturi

Ministerul Afacerilor Interne a acordat sporuri de risc unor politisti care lucreaza la birou si a incheiat contracte care nu respecta pricipiile "eficientei si eficacitatii", potrivit raportului Curtii de Conturi pe anul 2013.

Documentul, care a verificat modul in care s-au achitat drepturile salariale, arata ca personalul MAI "beneficiaza de o compensatie de pericol deosebit de pana la 30 la suta, calculata la solda de functie/salariu, desi acestia, in exercitarea atributiilor de serviciu, nu isi pun in pericol integritatea fizica", relateaza Mediafax.

Curtea de Conturi: Sute de mii de lei pentru salarii, acordate ilegal de Ministerul Justitiei

Curtea de Conturi a mai constatat ca MAI a incheiat un contract care contine neregului cu SC 2K Telecom SRL, pentru realizarea sistemului call center.

Inspectorii au precizat ca, la data verificarilor, adica in 2013, sistemul nu era functional, desi contractul fusese incheiat in octombrie 2009, cu o durata initiala de 26 de luni, iar apoi modificat, prin 11 acte aditionale, pana la data de 31 decembrie 2014.

Specialitii Curtii de Conturi sustin ca este o perioada prea lunga de derulare a contractului si are ca efect "uzura morala a echipamentelor si a solutiilor software alese, situatie care genereaza cheltuieli suplimentare de upgradare".

Inspectorii au mai aratat ca in contract au fost incluse servicii de mentenanta, garantie si suport in valoare de peste 430.000 de lei, desi legea privind vanzarea produselor si garantiilor asociate acestora prevede gratuitatea garantiei acordate.

"Din faptul ca sistemul call center nu este functional in prezent, rezulta ca nu au fost atinse obiectivele generale prevazute in caietul de sarcini, respectiv: dezvoltarea managementului informatiei la nivelul MAI, care sa permita tuturor utilizatorilor abilitati accesul la un sistem unic de gestionare a informatiilor la nivelul institutiei si cresterea gradului de satisfactie a cetateanului", se mentioneaza in raport.

Firma 2K Telecom este controlata de rudele lui Sebastian Ghita: fratele acestuia, Alexandru Ghita, detine 67,12%, unchiul Vasile Domente detine 8,05%, iar un alt om de afaceri, Vasile Radu - 24,83%.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#spor risc birou MAI, #contract MAI Sebastian Ghita , #politie