Comisarul sef Mihai Pruteanu este noul sef al Politiei Capitalei

Miercuri, 15 Mai 2013, ora 17:50
2640 citiri
Comisarul sef Mihai Pruteanu este noul sef al Politiei Capitalei

Comisarul sef Mihai Pruteanu este noul sef al Politiei Capitalei, fiind imputernicit prin ordin al ministrului Afacerilor Interne sa ocupe functia incepand de miercuri.

"Prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, incepand cu data de 15 mai 2013, domnul comisar-sef de politie Mihai Pruteanu a fost imputernicit sa indeplineasca atributiile functiei de director general al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti", se arata intr-un comunicat de presa al MAI.

Comisarul-sef Mihai Pruteanu este specialist in domeniul ordinii publice, ocupand pe parcursul celor 26 de ani de cariera profesionala functii pe linia prevenirii si a combaterii violentelor stradale, a prevenirii violentei in familie si a politiei de proximitate atat in cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, cat si la nivelul inspectoratelor judetene de politie, a precizat Ministerul Afacerilor Interne.

Anterior, surse din Politie au declarat ca seful Politiei Capitalei, Catalin Dragota, a solicitat intreruperea imputernicirii, acesta urmand sa fie inlocuit in functie de comisarul sef Mihai Pruteanu.

Seful Politiei Capitalei si-a dat demisia

Potrivit surselor citate, comisarul sef Catalin Dragota a depus miercuri la Directia Management Resurse Umane din Politia Romana un raport in care a solicitat incetarea imputernicirii. Dragota urmeaza sa se intoarca la Directia Generala de Informatii si Potectie Interna, unde activa inainte de a fi imputernicit la conducerea Politiei Capitalei.

In 15 martie, comisarul sef Mihai Pruteanu a castigat concursul pentru sefia IPJ Olt, functie pe care o ocupa, in calitate de imputernicit, din 8 octombrie 2012, fiind desemnat atunci de seful Politiei Romane, Petre Toba.

Pruteanu a fost numit in functia de inspector sef la IPJ Olt dupa ce fostul sef al inspectoratului, Ion Voicu, a fost demis prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe.

Mihai Pruteanu are 52 de ani si inainte sa fie numit la conducerea IPJ Olt a ocupat functia de adjunct al Directiei de Ordine Publica din cadrul Politiei Romane din martie 2008. Ofiterul a activat in cadrul acestei directii din 1991, iar anterior a lucrat ca ofiter operativ la Sectia 14 Politie din Bucuresti.

Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#Mihai Pruteanu sef Politie Capitala, #schimbare sef Politie Capitala, #Catalin Dragota demisionat politie, #demisii politie Bucuresti, #comisar sef numit Politie Capitala , #politie