Complexul Europa a fost asanat. Contrabanda a ajuns moloz (Video)

Vineri, 06 Septembrie 2019, ora 07:42
54419 citiri
Complexul Europa a fost asanat. Contrabanda a ajuns moloz (Video)
Complex Europa desfiintare

Complexul Europa din sectorul 2 al Capitalei, o plaga de infractionalitate economico-financiara si nu numai, a devenit o gramada de moloz, dupa o operatiune in care Politia Capitalei a confiscat 12 camioane de marfa in neregula.

Pregatirea operatiunii a inceput in luna februarie 2019, cand politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice - Politia Sectorului 2 au inceput sa cerceteze mai mult infractiuni comise in cadrul completului Europa: contrabanda cu tigarete, punerea in circulatie a unor produse purtatoare de marca protejata sau contrafacute si desfasurarea de activitati de paza si protectie fara respectarea normelor legale.

La inceputul lunii iulie, a fost luata decizia de a actiona, iar data actiunii complexe a fost fixata pentru 31 iulie. La ea au participat aproximativ 700 de politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 2, si 250 de jandarmi.

Operatiunea Politiei Capitalei a fost sustinuta de Directia Operatiuni Speciale, de Unitatea Centrala de Analiza a Informatiilor, de Serviciul pentru Interventii si Actiuni Speciale, precum si Inspectoratul General de Aviatie din cadrul M.A.I..

Politistii au facut 53 de perchezitii domiciliare in Bucuresti, Ilfov si Ialomita, au aplicat mandate de aducere emise pe numele a peste 100 de persoane, suspecti si martori.

Totodata, au fost verificate peste 400 de standuri si au fost sigilate aproximativ 500 de standuri din Europa, unde erau comercializau produse purtatoare de marca protejata sau contrafacute.

Rezultatele actiunii au fost spectaculoase: 12 camioane incarcate cu produse contrafacute sau cu marca protejata, 55.400 de lei si 10.500 de euro, sisteme de supraveghere video, 46.000 de tigarete si un pistol cu bile.

Au fost retinute 22 de persoane, intre care si un politist, iar alte 5 persoane sunt cercetate dupa ce ar fi pus la dispozitia comerciantilor spatiu pentru desfasurarea activitatii ilicite. In acest moment sunt arestate 8 persoane, inclusiv politistul, 12 sunt in arest preventiv, 4 sub control judiciar, iar pentru doua au fost emise mandate de arestare in lipsa.

Dupa finalizarea operatiunii, cei trei proprietari ai terenului pe care se afla Complexul Europa s-au apucat de curatenie. Unul dintre ei a finalizat demolarile si evacuarea molozului. La ceilalti doi, operatiunile sunt in curs.

Citește și:
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
După ce liderul AUR George Simion a salutat victoria partidului de extremă dreapta din Italia, acesta a fost luat la rost de românii din diaspora care amintesc că Giorgia Meloni susține...
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost premier și fost lider al PNL, a lansat marți, 27 septembrie, un nou atac împotriva foștilor colegi care au ales coaliția cu PSD și a...
Comentarii
Poza Bill_Gates
Bill_Gates
rank 5
Ca de obicei, politia a avertizat interlopii cu mult
R
RASPUTEA
rank 1