Condamnari cu executare in penitenciar pentru hotii care au spart in plina zi vila generalului Toma Zaharia

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Luni, 05 Octombrie 2020, ora 16:12
3884 citiri
Condamnari cu executare in penitenciar pentru hotii care au spart in plina zi vila generalului Toma Zaharia

Cei patru hoti care au spart vila din Tartasesti a fostului secretar de stat de la MAI, generalul in rezerva Toma Zaharia, au fost condamnati la pedepse cu executare in pentenciar. Decizia este definitiva si a fost data luni, 5 octombrie, de Curtea de Apel Ploiesti. Anterior, Judecatoria Racari ii condamnase la pedepse cu suspendarea executarii.

Astfel, cei patru au fost codamnati pentru furt calificat: Nicusor Stefan, Tudor-Alexandru Vrinceanu - 2 ani si 3 luni, iar Costel Stoian si Manuel-Rafael Tudor- 1 an si 8 luni.

Cei patru hoti au furat bijuterii din aur, ceasuri de dama si barbatesti, o maceta si sumele de 3.000 de lei si 700 de euro. Bunurile au fost recuperate.

"Admite apelul declarat de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Racari, impotriva sentintei penale nr.98/12.07.2019 pronuntata de Judecatoria Racari, pe care o desfiinteaza in parte in latura penala si rejudecand Inlatura aplicarea disp. art.91 si urmatoarele Cod penal referitoare la suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere in ceea ce-i priveste pe inculpatii Stefan Nicusor, Vrinceanu Tudor Alexandru, Tudor Manuel Rafael si Stoian Costel, urmand ca acestia sa execute pedepsele aplicate in regim de detentie.

Mentine in rest dispozitiile sentintei penale apelate. Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de catre inculpatii Stoian Costel, Stefan Nicusor, Tudor Manuel-Rafael, impotriva aceleiasi sentinte. Obliga pe fiecare dintre apelantii inculpati Stoian Costel, Stefan Nicusor si Tudor Manuel Rafael la plata cate unei sume de 1400 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat," este minuta Curtii de Apel Ploiesti, conform portalului instantelor.

Regretele hotilor

Toti cei patru barbati au recunoscut acuzatiile si au regretat faptele, in fata magistratilor. O parte din acestia au mai avut probleme cu legea, Tudor fiind cercetat intr-un dosar de talharie calificata la Brasov.

Ei au povestit cum au dat lovitura in Tartasesti, dar au fost prinsi la un control de rutina pe Calea Victoriei, la ora 14:50, cand s-au intors in Bucuresti. Conduceau o masina ponosita cu numere de Franta.

Potrivit actelor din dosarul de la instanta, Nicusor Stefan urma sa plece in Portugalia. Intrucat nu avea suficienti bani pentru plecarea in strainatate, acesta a propus celorlalti amici sa-l ajute la savarsirea unor furturi. Asa ca au plecat in judetul Dambovita, dupa prada.

Prima data au spart un magazin de materiale de constructie din Racari, ale carui grilaje metalice erau deschise, neasigurate. Doar Stefan si Tudor au intrat in magazin. In casa de marcat au gasit 1.100 de lei.

Citeste si:
Pedepse de trei ori mai mari pentru cei care agresează animale. Cum e pedepsită zoofilia
Pedepse de trei ori mai mari pentru cei care agresează animale. Cum e pedepsită zoofilia
Noile prevederi legale privind protecţia animalelor, care stabilesc sancţiuni mai dure pentru persoanele care comit orice act de cruzime sau violenţă asupra acestora, au intrat, joi în...
George Simion, scandal monstru după ce a încercat să intre cu forța într-o televiziune. Liderul AUR a urlat la un angajat: „Bă, cine ești tu?” VIDEO
George Simion, scandal monstru după ce a încercat să intre cu forța într-o televiziune. Liderul AUR a urlat la un angajat: „Bă, cine ești tu?” VIDEO
Președintele AUR George Simion a încercat miercuri seară, 18 mai, să intre în sediul televiziunii Digi24 însă a fost oprit de către paznicii postului. Conform unor imagini publicate chiar...