Un consilier local din Brăila a cerut ordin de protecție împotriva soției care l-ar fi bătut. Politicianul a sunat la 112 să ceară ajutor

Marti, 19 Octombrie 2021, ora 11:34
2486 citiri
Un consilier local din Brăila a cerut ordin de protecție împotriva soției care l-ar fi bătut. Politicianul a sunat la 112 să ceară ajutor

Un consilier local din orașul brăilean Făurei, fost candidat ProRomânia la fotoliul de primar al urbei, a cerut emiterea unui ordin de protecţie împotriva soţiei sale, care l-ar fi bătut.

Judecătoria Făurei a judecat săptămâna trecută cauza, prin care femeii i-a fost interzisă apropierea de soț la o distantă mai mică de 50 de metri.

Cei doi au împreună un copil de 9 ani.

Gabriel Grigore Mocanu a susținut că și-a găsit copilul singur acasă. În timp ce stătea cu cel mic la televizor, femeia, care s-ar fi aflat în stare de ebrietate, a intrat pe ușă, cerându-i acestuia să bea împreună. Pentru că a primit un refuz, soția lui Mocanu s-a dezlănțuit. Episodul violent a avut loc pe 13 octombrie 2021, politicianul apelând 112 și cerând ajutorul polițiștilor.

„A început să-l lovească cu palmele, pumnii, cu un pahar în zona fetei, gatului, abdomenului. În urma acestor lovituri, i-au rămas leziuni. Reclamantul arată că și în trecut s-au mai întâmplat astfel de episoade pe fondul consumului de alcool de către soția să”, potrivit documentului obținut de publicația locală debraila.ro.

Mocanu a mai arătat că a părăsit locuința din cauza stării de temere pe care soția i-a creat-o, subliniind că partenera de viață devine violenta atunci când consuma alcool.

De cealaltă parte, femeia a negat tot ce a spus consilierul local din Făurei, afirmând în fata instanței că „soțul sau o bate, dar nu a vrut să-l facă de ras”. Când a fost întrebată despre leziunile suferite de bărbat, aceasta a menționat doar faptul că s-a aparat. Totuși, instanță nu a crezut-o.

„Toate aceste probatorii denotă un comportament agresiv în cadrul familiei, pe fondul consumului de alcool, comportament nejustificat și de natura a crea o permanenta stare de temere și având aptitudinea de a duce la comiterea unor fapte de violenţă sporită. (…) Astfel, instanță, cercetând probele, considera că emiterea unui ordin de protecție împotrivă intimatei reprezintă o măsură necesara, proporțională cu scopul urmărit și de asemenea este o măsură rezonabila prin prisma circumstanțelor cauzei, în lumina probelor administrate. (…)

Instanța va admite cererea privind emiterea ordinului de protecție împotriva intimatei și va obliga intimata ca, pe o durata de 3 luni de la emiterea prezentului ordin de protecție, să păstreze o distanta de minim 50 de metri fata de victima”, a notat judecătorul.

Mai mult decât atât, instanță a apreciat că „rămânerea intimatei în proximitatea victimei prezintă un pericol pentru integritatea psihică și fizică a acesteia, existând suficiente indicii că intimata ar putea săvârși noi acte de violență”.

Femeia a atacat cu apel decizia Judecătoriei Făurei.

La alegerile locale din 2020, Gabriel Grigore Mocanu a obținut cel mai bun scor al unui candidat ProRomânia din județ, clasându-se pe locul 2 în lupta pentru Primărie. Mocanu a primit 530 de voturi, în timp ce social-democratul Ionel Voinea a câștigat un nou mandat cu 757 de voturi.

Citeste si:
Un bărbat şi-a ucis soţia și fiul, apoi a plecat cu mașina. S-a răsturnat în șanț și i-a mărturisit crima asistentei de la Ambulanță
Un bărbat şi-a ucis soţia și fiul, apoi a plecat cu mașina. S-a răsturnat în șanț și i-a mărturisit crima asistentei de la Ambulanță
Un bărbat din judeţul Vaslui şi-a ucis fiul şi soţia, apoi a plecat cu maşina în dimineața zilei de duminică, 5 decembrie. La un moment dat s-a răsturnat într-un şant, iar o femeie...
Actorul celebru care a refuzat 35 de milioane de dolari pentru o zi de muncă: ”Am vorbit cu soția și am zis că nu merită!”
Actorul celebru care a refuzat 35 de milioane de dolari pentru o zi de muncă: ”Am vorbit cu soția și am zis că nu merită!”
Actorul şi regizorul George Clooney a declarat, într-un interviu publicat vineri de The Guardian, că a refuzat 35 de milioane de dolari pentru o zi de muncă. Era vorba despre o reclamă...