Un consilier local din Brăila a cerut ordin de protecție împotriva soției care l-ar fi bătut. Politicianul a sunat la 112 să ceară ajutor

Marti, 19 Octombrie 2021, ora 11:34
2902 citiri
Un consilier local din Brăila a cerut ordin de protecție împotriva soției care l-ar fi bătut. Politicianul a sunat la 112 să ceară ajutor
Femeia a atacat cu apel decizia Judecatoriei Făurei FOTO debraila.ro / Gabriel Grigore Mocanu

Un consilier local din orașul brăilean Făurei, fost candidat ProRomânia la fotoliul de primar al urbei, a cerut emiterea unui ordin de protecţie împotriva soţiei sale, care l-ar fi bătut.

Judecătoria Făurei a judecat săptămâna trecută cauza, prin care femeii i-a fost interzisă apropierea de soț la o distantă mai mică de 50 de metri.

Cei doi au împreună un copil de 9 ani.

Gabriel Grigore Mocanu a susținut că și-a găsit copilul singur acasă. În timp ce stătea cu cel mic la televizor, femeia, care s-ar fi aflat în stare de ebrietate, a intrat pe ușă, cerându-i acestuia să bea împreună. Pentru că a primit un refuz, soția lui Mocanu s-a dezlănțuit. Episodul violent a avut loc pe 13 octombrie 2021, politicianul apelând 112 și cerând ajutorul polițiștilor.

„A început să-l lovească cu palmele, pumnii, cu un pahar în zona fetei, gatului, abdomenului. În urma acestor lovituri, i-au rămas leziuni. Reclamantul arată că și în trecut s-au mai întâmplat astfel de episoade pe fondul consumului de alcool de către soția să”, potrivit documentului obținut de publicația locală debraila.ro.

Mocanu a mai arătat că a părăsit locuința din cauza stării de temere pe care soția i-a creat-o, subliniind că partenera de viață devine violenta atunci când consuma alcool.

De cealaltă parte, femeia a negat tot ce a spus consilierul local din Făurei, afirmând în fata instanței că „soțul sau o bate, dar nu a vrut să-l facă de ras”. Când a fost întrebată despre leziunile suferite de bărbat, aceasta a menționat doar faptul că s-a aparat. Totuși, instanță nu a crezut-o.

„Toate aceste probatorii denotă un comportament agresiv în cadrul familiei, pe fondul consumului de alcool, comportament nejustificat și de natura a crea o permanenta stare de temere și având aptitudinea de a duce la comiterea unor fapte de violenţă sporită. (…) Astfel, instanță, cercetând probele, considera că emiterea unui ordin de protecție împotrivă intimatei reprezintă o măsură necesara, proporțională cu scopul urmărit și de asemenea este o măsură rezonabila prin prisma circumstanțelor cauzei, în lumina probelor administrate. (…)

Instanța va admite cererea privind emiterea ordinului de protecție împotriva intimatei și va obliga intimata ca, pe o durata de 3 luni de la emiterea prezentului ordin de protecție, să păstreze o distanta de minim 50 de metri fata de victima”, a notat judecătorul.

Mai mult decât atât, instanță a apreciat că „rămânerea intimatei în proximitatea victimei prezintă un pericol pentru integritatea psihică și fizică a acesteia, existând suficiente indicii că intimata ar putea săvârși noi acte de violență”.

Femeia a atacat cu apel decizia Judecătoriei Făurei.

La alegerile locale din 2020, Gabriel Grigore Mocanu a obținut cel mai bun scor al unui candidat ProRomânia din județ, clasându-se pe locul 2 în lupta pentru Primărie. Mocanu a primit 530 de voturi, în timp ce social-democratul Ionel Voinea a câștigat un nou mandat cu 757 de voturi.

Soția premierului Netanyahu, ”întinerită” cu 20 de ani într-o fotografie oficială. „Nu e amuzant. Mă sperie” FOTO
Soția premierului Netanyahu, ”întinerită” cu 20 de ani într-o fotografie oficială. „Nu e amuzant. Mă sperie” FOTO
La Ierusalim a avut loc un eveniment cu participarea personalului militar israelian și a familiei prim-ministrului Benjamin Netanyahu. La sfârșitul serii, soția premierului, Sara Netanyahu, a...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#consilier local, #Braila, #sotie, #Gabriel Grigore Mocanu , #politie