"Cort de politie" pe plaja din Mamaia: Cu ce se ocupa politistii de la malul marii

Marti, 26 Iulie 2016, ora 08:55
5431 citiri
"Cort de politie" pe plaja din Mamaia: Cu ce se ocupa politistii de la malul marii

In urma cu aproape o saptamana, Politia Constanta a deschis - pentru prima data pe litoralul romanesc - un punct de informare pe plaja din Mamaia, in zona Cleopatra.

Ziare.com a vrut sa afle cum si-au petrecut politistii primele zile de munca pe plaja si ce situatii de urgenta au avut de rezolvat.

Asa ca am stat de vorba cu purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Constanta, Alexandra Cretu, care ne-a spus ca incidente nu prea au fost, iar turistii vin la punctul de informare mai mult de curiozitate, decat sa reclame vreo infractiune. Deci e liniste la malul marii, cel putin in Mamaia.

"Pana acum nu au fost facute sesizari de natura penala. Oamenii din curiozitate mai mult vin la punctul de informare. Se opresc acolo si pun intrebari. Colegii nostri si cu voluntarii de la Crucea Rosie merg si pe plaja si impart pliante cu sfaturi", a declarat Cretu.

In cortul amenajat pe plaja se afla doi politisti, un echipaj de jandarmi si mai multi voluntari de la Crucea Rosie. Fortele de ordine patruleaza ziua pe plaja, asigurandu-se ca oamenii se bucura de vacanta in siguranta, iar voluntarii de la Crucea Rosie sunt gata sa acorde oricand primul ajutor in caz de urgenta.

"Este un punct de informare unde turistii pot primi recomandari pentru prevenirea faptelor antisociale, pot beneficia si de ingrijiri medicale din partea voluntarilor de la Crucea Rosie in cazul in care se impune.

Daca e ceva urgent - se intampla pe plaja un furt sau altceva - oamenii pot semnala acolo, pentru ca sunt colegii nostri care lucreaza in slujba cetateanului, iar ei fac ce considera mai departe. Ii indruma catre statiunea Mamaia sau catre orice alta sectie de politie din apropiere. Sau pot chiar ei sa intervina", a aratat reprezentantul Politiei Constanta.

Intrebata daca politistilor nu le este cald sa patruleze pe plaja in uniforma, care este formata dintr-o camasa si pantaloni lungi, Alexandra Cretu a spus ca "uniforma cu pantaloni scurti nu prea da bine, totusi reprezentam o institutie".

Punctul de informare din Mamaia face parte din campania "Siguranta ta, prioritatea noastra!", lansata pe 19 iulie de Politia Romana, pentru a preveni infractiunile specifice sezonului estival, cum ar fi furturile de pe plaja, din masini sau din camerele de hotel.

Foto: Politia Constanta

"In cadrul Punctului, fiecare turist va putea fi informat cu privire la modalitatea de petrecere a timpului liber in statiune, in municipiul Constanta, pe litoralul Marii Negre si cu privire la modalitatile de prevenire a victimizarii, iar voluntarii Crucii Rosii vor putea acorda o asistenta medicala minima, in cazul in care vor exista solicitari.

De asemenea, zilnic, politistii si voluntarii vor patrula pe plaja din Mamaia, unde vor oferii informatii si flyere preventive turistilor", anuntau reprezentantii Politiei la lansarea campaniei. "Cortul de politie" va functiona pana la finalul lunii august.

Foto: Politia Constanta

Citeste si:
Pod inaugurat la capete diferite de PSD şi PNL pentru a separa "apele". Slujba religioasă a unit delegațiile la jumătate
Pod inaugurat la capete diferite de PSD şi PNL pentru a separa "apele". Slujba religioasă a unit delegațiile la jumătate
Un pod a fost inaugurat cu mare fast, la ambele capete, în județul Buzău. Este vorba despre podul care leagă orașul Buzău de localitatea Vadu Pașii. La un capăt panglica a fost tăiată...
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, 23 octombrie, după discuţiile de la Palatul Victoria, că politica formaţiunii s-a axat, în ultimele trei decenii, pe reprezentarea...
Sursa: Ziare.com