Cozi uriase la ghiseele MAI din Prahova: Schimb de replici intre un jurnalist disperat si un ministru din Guvernul Ciolos

Marti, 23 August 2016, ora 12:13
8198 citiri
Cozi uriase la ghiseele MAI din Prahova: Schimb de replici intre un jurnalist disperat si un ministru din Guvernul Ciolos
Foto: Arhiva Digi 24 TV

Oamenii sunt nevoiti sa stea la coada nu numai pentru pasapoarte sau permise, ci si pentru inmatricularea masinilor, si nu numai in Capitala, ci si in alte judete, cum ar fi Prahova. Situatia este cunoscuta la Palatul Victoria, dar solutiile n-au fost deocamdata gasite.

Scandalul cozilor a izbucnit de mai mult timp, mai intai la pasapoarte, apoi la reinnoirea permiselor auto. Punctul culminant a fost cand presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a refuzat sa stea la coada pentru permis, intrand prin spate si fiind tratat preferential. "Unii se cred Dumnezei", a comentat atunci Violeta Alexandru, ministrul pentru Consultare publica si Dialog Civic.

Jurnalistul Ovidiu Vanghele a postat, luni si marti, pe Facebook mai multe comentarii si fotografii despre cozile la care stau cu noaptea-n cap oamenii din Prahova. El il acuza pe ministrul de Interne, Petre Toba, ca saboteaza din interior Guvernul Ciolos, refuzand sa rezolve problemele birocratice din cauza carora se sta la coada cu orele.

"Acum imi e clar: Toba, omul lui Oprea, saboteaza pur si simplu, din interior, bunul mers al lucrurilor la tot ce tine de permise, inmatriculari si altele din responsabilitatea MAI. Tocmai am fost in audienta la seful serviciului de inmatriculari de la PH, omu' mi-a spus ca a cerut in repetate randuri suplimentari de personal, dar a primit in schimb, de la Minister, atributii in plus pentru oamenii lui si-asa putini. (...)

Mi-a mai spus ca dureaza cate 15 minute pentru fiecare set de acte depuse pentru ca trebuie verificate atent, pentru ca umbla lumea cu falsuri, pentru ca suntem vai de noi, aia suntem. Solutia lui? Sa caut sa imputernicesc un statator la coada profesionist ca sa depuna el actele in numele meu. Asa ceva?! Aici am ajuns?!?!", a postat luni Ovidiu Vanghele.

Marti dimineata, acesta a revenit cu o noua postare acida.

"Domnu' Ciolos, domnu' Ciolos, am venit la inmatriculari la Prahova. La ora 5:37 m-am trecut pe lista, sunt numaru' 26. Pe lista de numere permanente, ca mai sunt doua liste, una de numere rosii si una de permise. Primul om de pe lista mea spune ca s-a asezat la coada la ora 2:40. In poza nu sunt toti oamenii care asteapta aici, mai sunt prin masini, pititi de ploaie. (...) Va tin la curent, promit. Cica pe la 7-8 vor fi aici niste sute de oameni, toti asteptand la un singur ghiseu. O sa fie de vis!", a scris acesta.

La ora 7:00, jurnalistul a revenit cu noutati si cu imagini. " (...) Partea proasta e ca s-a ajuns pe la 60 cu lista, practic cei care vin de-acum incolo e posibil sa stea degeaba, ca e un singur ghiseu, programu' e de opt ore si politistii proceseaza doar vreo 6 dosare pe ora. Poate sapte, dac-or avea toti noroc. Daca nu, aia e, maine. Cata bataie de joc!!", a scris Ovidiu Vanghele.

Jurnalistul a precizat ca luni a stat la coada "de la 12 la 16:30", iar ghiseul "s-a inchis ce zece persoane in fata mea", iar marti a venit la ora 5:30, si la ora 10 era inca la coada.

In dialog cu ministrul

Jurnalistul a postat doua fotografii elocvente si a mentionat-o pe Violeta Alexandru, care i-a si raspuns.

"Ovidiu, am avut o evaluare cu dl Ministru Cancelar ieri (avem sarcinile impartite) dupa ce am fost in Pipera/Pasapoarte si am vorbit cu oamenii de la cozi de doua ori saptamana trecuta. Strang date si din tara la care se adauga, desigur, semnalele de la oameni cum esti tu, pe care le citim indiferent cum sunt trimise - facebook, email, la audiente.

Mie imi e clar unde sunt problemele (din registrul celor pe care le prezinti, pentru ca mai sunt si altele), vad si care e pasul 2 dar si ce nu cred ca se poate face foarte foarte curand, din considerente tehnice. Vom avea si punctul de vedere public (...) ", a scris Violeta Alexandru.

Pentru ca jurnalistul a insistat, sustinand ca este o bataie de joc pentru cetateni, iar ministrul de Interne, cunoscut ca un apropiat al lui Gabriel Oprea, ar fi un "cal troian" din cauza caruia "lumea injura Guvernul", ministrul Violeta Alexandru a revenit cu un nou raspuns.

"Am poze Ovidiu si concluzii de la fata locului din Bucuresti unde am stat cateva ore bune si am vorbit cu oamenii, ca sa trag concluzii clare. Nu m-a pus nimeni, m-am dus sa vad eu. Ieri a fost o discutie si foarte curand vor fi si concluzii de etapa. Vom urmari in continuare si septembrie, dupa varful de sarcina, dar oricum va exista pasul 2", a scris ministrul pentru Dialog Civic, fara sa dea mai multe detalii.

In ceea ce priveste situatia din Pipera, Prefectura Capitalei a oferit la solicitarea Ziare.com explicatii cu privire la cauzele formarii acestor cozi si a prezentat masurile luate in incercarea de solutionare a problemelor.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#cozi permise Violeta Alexandru , #politie