Crimele de la Caracal: Procurorii incep reconstituirea faptelor

Luni, 16 Septembrie 2019, ora 08:26
6054 citiri
Crimele de la Caracal: Procurorii incep reconstituirea faptelor

Gheorghe Dinca, barbatul din Caracal care a marturisit ca le-a omorat pe Alexandra Macesanu si Luiza Melencu, a parasit, la finele saptamanii trecute, Arestul Central, fiind dus in Arestul Politiei Olt, la Slatina, pentru a participa, de luni, la reconstituirea faptelor.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca Gheorghe Dinca a fost dus din Arestul Central in Arestul Politiei Olt, unde, luni si marti, va participa la reconstituirea faptelor pe care a marturisit ca le-a comis.

Inceperea reconstituirii faptelor fusese anuntata, vineri, si de Alexandru Cumpanasu, unchiul Alexandrei Macesanu.

Acesta insa nu stia daca procurorii vor include in reconstituire si experimentul judiciar cerut de familie, respectiv simularea arderii in aceleasi conditii, cu aceleasi materiale, in acelasi loc, in butoiul unde Gheorghe Dinca a spus ca a ars trupurile celor doua fete.

Familia Alexandrei nu va participa

Familia Alexandrei Macesanu nu va participa la reconstituirea din Casa Groazei, a declarat Alexandru Cumpanasu, explicand ca e vorba despre un moment prea dureros.

"Va participa avocatul la aceasta reconstituire, pentru parinti e mult prea dureros, dar avocatul cu siguranta va fi acolo. Nu avem informatii clare cat va dura sau ce va cuprinde", a spus Cumpanasu.

Cumpanasu a afirmat ca familia a depus mai multe solicitari la DIICOT si in functie de raspunsuri se vor lua deciziile in perioada care urmeaza.

"Am depus prin avocat mai multe cereri. Una vizeaza aceasta contraexpertiza la un laborator din strainatate pentru testul ADN (...) . Am cerut o suplimentare a acestui test de la INML.

In functie de procurorul de caz, daca va refuza, vom solicita inca o expertiza, pentru ca prima expertiza a durat doar doua zile, foarte putin. Daca accepta, asteptam rezultatul. Avem laboratoare in strainatate si putem trimite oricand (probe - n.red.)", a mai spus Cumpanasu.

Alexandra Macesanu (15 ani) si Luiza Melencu (18 ani) sunt cele doua fete care au disparut dupa ce au fost luate "la ocazie" de Gheorghe Dinca. Acesta a marturisit ca le-a omorat pe cele doua copile, apoi le-a ars trupurile in butoiul din curte.

Citeste si:
Suspiciuni că incidentul cu cerneala a fost o înscenare. ”Se vede cum a venit acel tânăr din spate, iar Simion n-a schiţat niciun gest”
Suspiciuni că incidentul cu cerneala a fost o înscenare. ”Se vede cum a venit acel tânăr din spate, iar Simion n-a schiţat niciun gest”
Reprezentanţii societăţii civile din Iaşi susţin că George Simion caută să se victimizeze şi nu exclud ca incidentul de luni, 24 ianuarie, cu tânărul care l-a stropit cu cerneală să...
Greva de la STB agită apele în PSD. Firea l-a forțat pe liderul de sindicat să demisioneze SURSE
Greva de la STB agită apele în PSD. Firea l-a forțat pe liderul de sindicat să demisioneze SURSE
Liderul PSD Marcel Ciolacu i-a reproșat Gabrielei Firea că greva de la STB București va afecta imaginea partidului, în condițiile în care liderul de sindicat care a oprit autobuzele în...