Ziare.com

"Criminal Minds" made in Romania

Marti, 11 Februarie 2014, ora 16:55

   

"Criminal Minds" made in Romania
Seful Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), Petre Toba, a anuntat, marti, ca la nivelul IGPR a fost infiintata o structura noua - serviciul de analiza comportamentala, care se va ocupa de realizarea profilelor comportamentale ale infractorilor periculosi.

Toba a explicat ca este vorba despre un serviciu care, momentan, este in proces de selectie a angajatilor, acestia fiind psihologi, sociologi si politisti de judiciar.

"Serviciul de analiza comportamentala este cunoscut ca si acel profiling, care analizeaza comportamentele infractionale si care va ajuta in special Directia de investigatii criminale", a mai spus seful IGPR.

Petre Toba a precizat ca noua structura va functiona doar la nivelul central al Politiei Romane si va avea ca subiecti doar infractorii care comit fapte cu violenta, considerati deosebit de periculosi.

Potrivit sefului IGPR, realizarea profilelor psihologice ale infractorilor va ajuta Politia la viitoare anchete, in care, in functie de modul de operare, va putea fi stabilit un suspect aflat in baza de date a acestui serviciu.

"Intentionam sa avem o colaborare si cu FBI, care are mare experienta in cazul unor astfel de structuri", a adaugat Petre Toba.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2945 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor