Dan Fatuloiu: Gruparea lui Chelu are legatura cu doua morti suspecte

Autor: Ana Ilie
Luni, 22 Noiembrie 2010, ora 19:38
7579 citiri
Dan Fatuloiu: Gruparea lui Chelu are legatura cu doua morti suspecte
Foto: Antena 3

Dan Fatuloiu, secretar de stat in Ministerul de Interne, a povestit ca gruparea din care face si omul de afaceri Catalin Chelu are legatura cu doua morti suspecte.

"Este o doamna Luminita care a obtinut, a fost folosita ca sageata in privatizarea unor societati pe care le vindea dupa ce le dezmembra, aceasta femeie a murit in conditii suspecte. Am cerut dosarul si il trimit la Parchet sa il redeschida pentru ca expertiza spune defectiune tehnica", a declarat Fatuloiu la Antena3.

Femeia ar fi murit in conditii suspecte, intr-un accident rutier, dupa ce a iesit de la o sedinta a Consiliului de Administratie a uneia din firmele lui Chelu. Fatuloiu a spus ca acest fel de grupari actioneaza prin desfacerea furtunului de frana al masinii, pentru a provoca un accident rutier.

"Mai exista un cetatean care s-a aruncat de la etajul 8 tot de la o asemenea conexiune cu el, deci deja ne ducem spre o grupare mafiota care foloseste masuri destul de dure", au continuat dezvaluirile.

Fatuloiu a povestit si cum a fost prins omul de afaceri Catalin Chelu pe cand incerca sa-i dea o mita de un milion de euro.

Flagrant la MAI: Mita de aproape un milion de euro pentru Fatuloiu

"Am cerut sa atacam antreprizele criminale intr-o rezolutie scrisa. La doua ore dupa ce am cerut asta, a fost sunat fiul meu, caruia i-a spus cineva ca Chelu vrea sa ma contacteze, ca ma distruge daca nu cadem la pace si imi da un milion de euro. In acea seara m-am autodenuntat", a inceput Fatuloiu.

"Pana la proba contrarie opereaza prezumtia de nevinovatie, atata vreme cat dupa o ora de la rezolutia mea scrisa ma contacteaza infractorul", a precizat secretarul de stat in MAI.

Fatuloiu a continuat sa povesteasca: "M-a sunat, a venit si mi-a spus ca a fost la BRD, de fapt pe fisicurile cu bani am vazut stampila BRD, m-a chemat in parcare unde erau doua masini, mi-a zis ca de-acelea imi va cumpara, urma sa-i dau un semnal ca am rezolvat problema...cand am ajuns la statuie mi-a arat sacosa cu bani pe bancheta de langa el. In spate in masina era sotia cu copilul".

"Am luat punga pentru ca totul era filmat inclusiv eu aveam pe mine camera de filmat, imediat un echipaj de politie a blocat masina. In spate erau mai multi procurori DNA care au chemat doi martori de pe strada si au inceput sa numere banii, s-au luat amprente...n-a vrut in birou pentru ca ii era teama, simtea ceva", a povestit Fatuloiu episodul flagrantului.

Chelu si ceilalti suspecti de miturirea lui Fatuloiu, arestati preventiv

In ceea ce priveste faptul ca a cerut demiterea sefului Politiei, Petru Toba, Fatuloiu a tinut sa spuna ca acesta s-a facut vinovat de "obedienta si faptul ca nu este recunoscut de oameni si lipsa de comunicare".

"As pune in loc un ofiter curat si foarte ferm, care sa reuseasca sa readuca in strada pe acei politisti pe care i-am adus eu(...). Exista patru procese in care domnul Toba este acuzat, reclamat la Parchet, ca a actionat abuziv si sunt si daune materiale care i se cer. Un tip care nu a terminat scoala de politie, are 14 ani in politie, a venit si a distrus un concept cu care am intrat in Europa".

Fatuloiu, despre mita de la MAI si presupusa relatie de rudenie cu Soric

"Eu vreau sa scot politia de sub politic", a conchis Fatuloiu, dupa ce a sugerat ca prefectii comunica cu infractorii.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Fatuloiu mita, #fatuloiu chelu, #fatuloiu mita chelu , #politie