Ziare.com

Decizie BEC: Partidele si aliantele care nu au reprezentanti in biroul electoral pot avea un delegat in sectie

Marti, 15 Septembrie 2020, ora 20:29

   

Decizie BEC: Partidele si aliantele care nu au reprezentanti in biroul electoral pot avea un delegat in sectie
Partidele politice, aliantele politice si electorale si organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale care participa la alegeri si nu au reprezentanti in biroul electoral al sectiei de votare vor putea nominaliza pentru o sectie cate un singur reprezentant, precizeaza Biroului Electoral Central.

BEC a adoptat, marti, hotararea privind procedura de acreditare a delegatilor in sectiile de votare ai partidelor politice, aliantelor politice, aliantelor electorale si ai organizatiilor cetatenilor apartinand minoritatilor nationale.

Conform deciziei, la toate operatiunile efectuate de birourile electorale ale sectiilor de votare vor putea asista delegati ai partidelor politice, aliantelor politice si electorale si ai organizatiilor cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, care participa in alegeri si nu au reprezentanti in sectiile de votare.

Acreditarea acestor delegati se face la cererea scrisa a conducerilor acestor partide, aliante, organizatii cu cel putin doua zile inaintea datei alegerilor.

Documentul de acreditare permite titularului sa asiste la operatiunile electorale in ziua votarii, incepand cu ora 6,00 si terminand cu momentul incheierii si semnarii de catre membrii biroului electoral al sectiei de votare a procesului de constatare a rezultatului votarii in sectia de votare. Acreditarea este valabila doar insotita de un act de identitate al titularului, mai prevede hotararea.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre alegeri locale delegati sectii vot BEC hotarare
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1620 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

O prostie cat China!

Se exemplu, la sect 2 Bucuresti sunt 21 candidati, din care 4 independenti, iar restul de 17 pot sa-si trimita cate un delegat.
Sectia de votare e o clasa, in care deja sunt prea multi cei care lucreaza efectiv cu alegatorii, cca 10-15 oameni, plus paza, oameni de serviciu, etc, plus alegatorii.
Acum mai apar inca 17 ??!
O fac intentionat sa raspandeasca in conditii optime virusul?!
Ca BEC e compus din p.rosti si incompetenti stiam, dar acum se vede ca sunt si iresponsabili.

Oare nu exista ceva prafuri contra p.rostiei?!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor