Demiteri in Politie: Cine sunt Petre Toba si Dan Fatuloiu

Marti, 23 Noiembrie 2010, ora 14:44
9614 citiri
Demiteri in Politie: Cine sunt Petre Toba si Dan Fatuloiu
Foto-montaj: Ziare.com

Petru Toba si Dan Valentin Fatuloiu, demisi marti din functiile detinute in fruntea Politiei si, respectiv la Ministerul de Interne, sunt doi oameni care ocupa functii inalte in cadrul MAI de mai bine de doua decenii.

Demiteri in Politie: Petre Toba si Dan Fatuloiu, schimbati din functie

Petre Toba, sef in Politie de 20 de ani

Petre Toba este chestor principal de politie si inspector general al Inspectoratului General al Politiei Romane din ianuarie 2009, insa a ocupat functii de conducere in diverse structuri din cadrul MAI de 20 de ani incoace.

Astfel, Toba a fost in perioada octombrie 2007 - ianuarie 2009 adjunct al IGPR, in 2005 - 2007 director general-adjunct al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, in 2004 - 2005 prim-adjunct al directorului general al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, iar intre 2003 si 2004 a fost adjunct al directorului general si sef al Directiei Politiei de Siguranta Publica din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, potrivit datelor publicate pe site-ul IGPR.

A fost sef al Directiei Straini-Probleme de Migratie din cadrul Directiei Generale de Evidenta Informatizata a Persoanei intre 2002 si 2003, iar intre 2000 si 2002 a ocupat functia de sef al Sectiei 10 de Politie din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.

In perioada 1994 - 2000 a fost sef al Biroului de Ordine Publica - Sectia 8 de Politie din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, iar intre 1990 si 1994 a fost ofiter operativ pe linie de judiciar si ordine publica, in cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.

Totodata, Toba a fost si coordonator al proiectului "Capital City Project", implementat la nivelul municipiului Bucuresti impreuna cu Scotland Yard.

In 2004 a fost decorat cu Ordinul National "Serviciul Credincios" in grad de Cavaler, iar in 2006 cu Ordinul "Barbatie si Credinta" in gradul de "Ofiter".

Basescu: Politia s-a transformat intr-o institutie care apara clanurile mafiote

A absolvit in 2010 cursul postuniversitar de perfectionare in domeniul securitatii nationale "Securitate si buna guvernare", organizat in cadrul Universitatii Nationale de Aparare "Carol I" Bucuresti - Colegiul National de Aparare. In 2007 a terminat un master pe probleme de Siguranta si Aparare Nationala, organizat de Uniunea Nationala de Aparare "Carol I".

Termina Facultatea de Drept din cadrul Uiversitatii Ecologice Bucuresti in anul 2000. In 1999 devine absolvent al cursului post-universitar de Mecanisme Valutare si Fiscale Internationale, organizat de Academia de Studii Economice. Prima sa specializare a fost un atehnica, absolvind in 1989 Facultatea de Masini si Utilaje pentru Constructii din cadrul Institutului de Constructii Bucuresti.

Toba s-a nascut pe 18 iunie, 1964, in Bucuresti. Este casatorit si are doi copii.

Fatuloiu de la seful Politiei din Dambovita, la Ministerul de Interne

Dan Valentin Fatuloiu este chestor-sef de politie si a ocupat functia de secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor din luna octombrie a anului 2009. Totodata, el este si sef al Departamentului Ordine si Siguranta Publica al Ministerului Administratiei si Internelor.

Din octombrie 2007 pana in septembrie 2009 a ocupat functia de ministru-consilier, sef al Biroului Atasatului de Afaceri Interne din cadrul Ambasadei Romaniei la Washington DC, SUA.

A fost inspector general al Politiei Romane din 2005 pana in 2007. Timp de un an - 2004-2005 -a fost director adjunct al Directiei Generale de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane - Ministerul Administratiei si Internelor.

Fatuloiu a fost director general al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti in anul 2000, iar inainte de asta a fost inspector sef al Inspectoratului de Politie Judetean Arges (1997 - 2000) si al Inspectoratului de Politie Judetean Dambovita (1994-1997).

Flagrant la MAI: Mita de aproape un milion de euro pentru Fatuloiu (VIDEO)

A fost lider de proiect pentru "PHARE 2006 - Adopting Intelligence Led Policing in Romanian Police", coordonator al Programului romano-elvetian de implementare a politiei comunitare in judetul Arges, coordonator al Task-Force-ului privind traficul de fiinte umane la Centrul SECI (Initiativa de Cooperare Sud-Est Europeana - Centrul Regional pentru combaterea criminalitatii transfrontaliere), precum si coordonator national al Comitetului Inter-Ministerial pentru prevenirea si combaterea traficului de fiinte umane.

A fost manager de proiect - UNODC(United Nations Office on Drugs and Crime) - Intarirea capacitatii de colectare si analiza informatiilor infractionale pentru structurile de combatere a crimei organizate, initiator si coordonator national al task-force-urilor interinstitutionate REFLEX si TRIDENT pentru combaterea traficului de fiinte umane, respectiv combaterea traficului de droguri si criminalitatii economico-financiare, coordonator al Proiectului de cooperare cu USA - Secret Service in domeniul criminalitatii informatice, precum si coordonator international al Operatiunilor MIRAGE I, II si III intre anii 2002 si 2004 desfasurate sub egida SECI - Centrul Regional pentru Combaterea criminalitatii trans-frontaliere.

Este membru CAHTEH - Comitetul Ad-Hoc de Actiune impotriva Traficului de Fiinte Umane de pe langa Consiliul Europei si autor si co-autor al unor publicatii de specialitate din Romania sau din strainatate in domeniul managementului informatiilor, politiei comunitare, prevenirii si combaterii traficului de fiinte umane si crimei organizate.

Fatuloiu, despre mita de la MAI si presupusa relatie de rudenie cu Soric (Video)

A fost coordonator la nivelul Politiei Romane al activitatilor specifice detinerii de catre Romania, pentru perioada mai 2003 - aprilie 2005 a mandatului de tara coordonatoare a Grupului de lucru privind combaterea criminalitatii organizate, constituit in cadrul Organizatiei de Cooperare Economica a Marii Negre (OCEMN).

Detine un certificat de recunoastere primit din partea directorului FBI, Robert S Muller, pentru cooperarea in domeniul crimei organizate, un certificat de recunoastere primit din partea presedintelui american George W. Bush pentru excelenta cooperare cu USA-Secret Service in domeniul criminalitatii informatice si pentru alte proiecte dezvoltate in colaborare cu alte agentii de aplicare a legii din SUA pe linia combaterii traficului de fiinte umane si un alt certificat de recunoastere pentru participarea la programul "Vizitatori Internationali", organizat de US Department of State - Lupta impotriva crimei organizate.

Fatuloiu se lauda in CV-ul de pe site-ul Ministerului de Interne ca a primit felicitari din partea domnului James Nicholson, ambasadorul SUA pe langa Sfantul Scaun cu ocazia prezentarii lucrarii "Role of Governments: The Romanian Experience" in cadrul conferintei internationale "21st Century Slavery - The Human Rights Dimension to Trafficking in Human Beings";

Fatuloiu a urmat cursurile Academiei de Politie intre anii 1975 si 1978 si imediat s-a inscris la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti pe care a absolvit-o in anul 1981.

Este absolvent al cursului post-universitar de management al tehnicilor judiciare, pe care l-a urmat in Franta in 1992 si al cursului post-universitar de specializare in expertiza judiciara din cadrul Facultatii de Drept din Bucuresti pe care l-a urmat in 1999.

Cum comenteaza politicienii scandalul mitei de la MAI

Totodata, este absolvent de cursuri internationale de pregatire in domeniile: crima organizata, operatiuni speciale politienesti (curs de management al operatiunilor sub acoperire organizat de Ambasada SUA - Departamentul Securitatii Interne, noiembrie 2004), tehnici de politie judiciara (curs post-universitar de management al tehnicilor franceze de Politie Judiciara, 1992), analiza informatiilor si politie comunitara.

Dan Valentin Fatuloiu s-a nascut pe 27 iunie 1956 in Drobera Turnu Severin, judetul Mehedinti. Este casatorit si are un copil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Dan Valentin Fatuloiu demis, #petre Toba demis IGPR, #Fatuloiu biografie, #Petre Toba biografie , #politie