Demiteri in Politie: Petre Toba si Dan Fatuloiu, schimbati din functie

Marti, 23 Noiembrie 2010, ora 11:44
11938 citiri
Demiteri in Politie: Petre Toba si Dan Fatuloiu, schimbati din functie
Foto-montaj: Ziare.com

Petre Toba si Dan Valentin Fatuloiu vor fi demisi, marti, din functiile pe care le detin in Politia Romana, respectiv in Ministerul de Interne, in urma scandalului de la Piatra Neamt si a celui de coruptie din Capitala.

Toba ocupa functia de sef al Inspectoratului General al Politiei Romane, iar Fatuloiu functia de secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor.

Prezent marti la Cluj, unde a avut o intalnire cu politistii de acolo, Fatuloiu a refuzat sa faca orice comentariu cu privire la demiterea sa.

Potrivit unor surse citate de Mediafax, premierul Emil Boc ar fi fost de acord cu schimbarea din functie a celor doi.

Ministrul de Interne, Traian Igas, va sustine o conferinta de presa la ora 14:00, unde va face, cel mai probabil, anuntul oficial in legatura cu schimbarile din Politie.

Demiteri in Politie: Cine sunt Petre Toba si Dan Fatuloiu

Cine o sa le ia locul?

Daca initial s-a vehiculat ca in locul lui Toba la sefia Politiei va veni Ioan Dascalu, iar locul lui Fatuloiu de la MAI va fi luat de Liviu Popa, in prezent sef al Directiei Generale Anticoruptie, surse din politie au declarat, pentru Realitatea Tv, ca rolurile sunt inversate.

Astfel, noul sef al Politiei Romane ar urma sa fie Liviu Popa. Popa a fost laudat pentru activitatea sa chiar si de seful statului Traian Basescu, si a primit un raport pozitiv si de la institutiile europene.

Soric i-a incaierat pe Fatuloiu si Toba

Scandalul in politie a inceput dupa ce interlopul Gheorghita Mararu a fost impuscat mortal in urma unei rafuieli intre clanurile mafiote din Neamt, iar seful IPJ Neamt, Aurelian Soric, a organizat o conferinta de presa in care, cu ochii in lacrimi, a incercat sa-i spele imaginea.

"Sunt foarte emotionat(...) Si pana la urma de ce este atat de interlop Mararu? Pentru ca dadea bani la oameni si le lua camata? Cati nu dau bani? Sunt si procurori care dau bani(...) De asta este interlop, ca dadea bani cu camata? Se prezinta situatia intr-un mod total eronat", i-a intrebat atunci Soric pe jurnalisti.

Seful IPJ Neamt, cu ochii in lacrimi: De ce era atat de interlop Mararu, ca dadea bani cu camata? (Video)

A urmat apoi un lant intreg de gafe, seful IPJ Neamt facand declaratii peste declaratii incercand sa corecteze erorile anterioare, insa ajungand doar sa faca si mai multe.

In cele din urma, secretarul de stat in Ministerul de Interne, Dan Valentin Fatuloiu, i-a transmis ministrului Traian Igas ca daca nu-l demite pe Soric va demisiona el. Totodata, el a cerut si demiterea sefului IGPR, Petre Toba, pentru proasta gestionare a problemei.

Spaga lui Fatuloiu

Insa un alt scandal il astepta dupa colt pe secretarul de stat Dan Fatuloiu. Un om de afaceri a fost prins in flagrant vineri incercand sa-l mituiasca pe secretarul de stat.

Flagrant la MAI: Mita de aproape un milion de euro pentru Fatuloiu (VIDEO)

Acesta i-ar fi oferit lui Dan Fatuloiu 50.000 de euro, doua masini de lux si doua vile, iar valoarea totala a mitei se ridica la aproape un milion de euro. Banii si bunurile ar fi fost oferiti pentru interventia in unele dosare penale in care era implicat omul de afaceri.

Se pare ca secretarul de stat Dan Fatuloiu a facut o plangere cu privire la tentativa de mita in urma cu doua luni, iar flagrantul a fost organizat vineri.

El si-a acuzat, insa, colegii de la departamentul economic de tradare, motiv pentru care minsitrul Traian Igas l-a sfatuit ca, pana la finalizarea raportului, sa se abtina de la declaratii.

Caschetele din curtea lui Basescu

Si presedintele Traian Basescu a cerut un raport si a renuntat la serviciile Politiei dupa ce, la un protest in fata Palatului Cotroceni, politistii au aruncat cu caschetele peste gard si au scandat "Iesi afara, javra ordinara".

Ulterior, la un nou protest, politistii au venit cu un banner pe care scria "Erata: Iesi afara, fiinta extraordinara".

Seful statului nu i-a iertat si, dupa declansarea scandalului de la Neamt si declaratiile lui Aurelian Soric, a atacat din nou, de data aceasta si mai dur, Politia.

"Nu voi evita subiectul 'ce se intampla in Ministerul de Interne'. Adica baietii care au inceput sa faca striptease, aruncandu-si sepcile si acum isi arunca (sic!) caracterul pe toate televiziunile si ne asteptam si la alte evoluti", a declarat Basescu, la o sedinta de Guvern la care fusese invitat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#petre Toba demis IGPR, #Dan Valentin Fatuloiu demis, #Traian Igas Toba Fatuloiu , #politie
Comentarii
Poza ETC
ETC
rank 1
Basescu/Videanu/Udrea ar fi luat banii in locul lui Fatuloiu :))) Cazul ALRO - Un watergate romanesc.
Poza Boc Emil
Boc Emil
rank 5
Sarumana, Sefu! Bine ati revenit de la Lisabona! Le-ati dat clasa la toti, Sefu! Ati refuzat cu dispret sa vorbiti cu Sarkozy, cu Berlusconi si cu Obama! De fapt v-ati aratat dispretul fata de toti, n-ati vorbit cu nimeni! Toata Romania v-a admirat!