Peste o mie de tone de deșeuri periculoase, transportate ilegal din Serbia, oprite la Cernavodă

Miercuri, 04 August 2021, ora 12:09
2674 citiri
Peste o mie de tone de deșeuri periculoase, transportate ilegal din Serbia, oprite la Cernavodă
În barjă erau transportate inclusiv deșeuri periculoase provenite din dezmembrarea mașinilor ieșite din uz FOTO Poliția de Frontieră

O barjă încărcată cu peste 1.050 tone deşeuri din fier care urmau să fie importate în România, din Serbia, fără respectarea legii a fost depistată de Poliţia de Frontieră la Cernavodă.

Barja cu transportul ilegal era ascunsă într-un convoi format dintr-un împingător cu alte şase barje, sosit în portul Cernavodă, din direcția Serbia.

Convoiul era format din cinci barje încărcate cu cereale şi una cu 1.054,6 tone deşeuri din fier, conform documentelor, se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

La controlul s-a observat că printre deșeurile din fier se aflau şi alte tipuri de deșeuri decât cele declarate, fiind depozitate şi deșeuri a căror proveniență nu poate fi stabilită, unele chiar periculoase - componente din vehicule scoase din uz, care conțin uleiuri, emulsii și alte substanțe periculoase, deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE-uri), deșeuri de ambalaje din plastic, lemn, carton, materiale textile și rafie, vopsea, ebonita, anvelope din cauciuc, etc.

Astfel, s-a stabilit faptul că transferul de deșeuri nu indeplineşte condiţiile legale, iar comisarii Gărzii de Mediu au luat măsura interzicerii efectuării tranzitului pe teritoriul României a deșeurilor și returnarea acestora în țara de origine.

Poliția de Frontieră a precizată că în cauză ”s-a întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea măsurilor în desfășurarea activității de colectare/tratare/transport deșeuri și folosirea de acte nereale”.

#Politie frontiera, #deseuri periculoase, #fier vechi, #port, #mediu, #dosar penal, #import, #Serbia , #politie
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Imposibil! De la Gruia la Cernavodă adâncimea maximă nu atinge 3 m!