Ziare.com

Deutsche Welle: Sursa neincrederii

Vineri, 04 Februarie 2011, ora 14:16

   

Deutsche Welle: Sursa neincrederii
Justitia a decis vineri arestarea a 15 politisti si vamesi in cadrul unei operatiuni ample menite sa-i convinga pe francezi si pe germani de capacitatea Romaniei de a apara frontierele Schengen.

Operatiunea de la punctul de frontiera Siret este spectaculoasa, in toate sensurile, si multa lume se intreaba acum de ce nu s-a petrecut mai devreme. Presa a relatat ani in sir despre "averile" vamesilor, iar despre contrabanda cu tigari din Republica Moldova, un fenomen privit cu multa simpatie populara, a vorbit la un moment dat chiar primul ministru, noteaza Deutsche Welle.

Au existat, ce-i drept, din cand in cand, reactii nervoase care au condus la arestari si destituiri, ca aceea de la Vama Giurgiu din 2009, dar numai atunci cand Romania avea de demonstrat ceva in fata Uniunii Europene.

Faptul ca actiunea de la punctul de frontiera Siret are un pronuntat caracter demonstrativ a fost dezvaluit de chiar oficialii implicati in actiune, care au spus ca incearca sa-si dovedeasca intransigenta fata de partenerii europeni, desi acestia nu au cu adevarat de suferit de pe urma contrabandei cu tigari.

Citeste mai mult despre Sursa neincrederii pe Deutsche Welle.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 695 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor