Dosar penal in cazul barbatului din Bucuresti impuscat mortal de un politist

Miercuri, 22 Aprilie 2020, ora 17:37
7917 citiri
Dosar penal in cazul barbatului din Bucuresti impuscat mortal de un politist
Foto: Arhiva Ziare.com

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a deschis un dosar in care se efectueaza urmarirea penala in legatura cu imprejurarile in care a survenit decesul unui barbat in varsta de 37 de ani, dupa ce a fost impuscat de un politist in timpul unei interventii intr-un bloc situat in Cartierul Pajura din Sectorul 1 al Capitalei.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, un procuror criminalist s-a deplasat miercuri, impreuna cu politisti din cadrul Serviciului Omoruri si Serviciului Criminalistic, in vederea efectuarii cercetarii la fata locului.

De asemenea, a fost dispusa efectuarea autopsiei medico-legale la Institutul de Medicina Legala "Mina Minovici" Bucuresti.

In cadrul anchetei, au fost audiate mai multe persoane, inclusiv membrii echipajelor de interventie si au fost ridicate imagini surprinse de camerele de supraveghere din zona, imagini care vor fi valorificate in cadrul cercetarilor.

"Din actele de urmarire penala, efectuate pana la momentul actual, a rezultat faptul ca unul dintre agentii de politie care au intervenit pentru imobilizarea barbatului in cauza, care era inarmat cu mai multe obiecte ascutite, a fost nevoit sa execute foc cu armamentul din dotare, intrucat persoana respectiva nu s-a supus somatiilor verbale si a initiat un atac fizic impotriva acestuia", precizeaza procurorii.

Incidentul s-a petrecut in noaptea de marti spre miercuri. O persoana a sesizat, prin 112, in jurul orei 4,00, ca un barbat dezbracat, aflat doar in lenjerie intima, ameninta pe holurile unui bloc din Cartierul Pajura, avand asupra sa mai multe obiecte ascutite.

La fata locului s-au deplasat politisti din cadrul Sectiei 5, care dupa cateva minute l-au localizat pe barbat. La vederea politistilor, el a devenit violent si a reusit sa ii loveasca, ulterior fugind.

A fost localizat la un nivel superior in bloc, unde a incercat din nou sa-i loveasca si i-a amenintat pe politisti, motiv pentru care, dupa somatie, unul dintre acestia a executat foc cu armamentul din dotare, ranindu-l. Barbatul a fost transportat la spital pentru ingrijiri medicale, insa a decedat.

Citeste si Cum explica Politia Romana interventia din Bucuresti in urma careia un barbat a fost impuscat si a murit

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#dosar penal barbat omorat politie , #politie