Dosarul lui Blejnar: Trei oameni de afaceri, retinuti in alt caz de evaziune

Vineri, 01 Martie 2013, ora 19:35
2449 citiri
Dosarul lui Blejnar: Trei oameni de afaceri, retinuti in alt caz de evaziune
Foto: Arhiva

Trei oameni de afaceri vizati in dosarul deschis la DIICOT Brasov pe numele fostului sef ANAF Sorin Blejnar au fost retinuti de politistii bucuresteni, intr-un alt caz de evaziune.

Surse din politie au declarat pentru agentia Mediafax ca este vorba despre Adrian Nicoara, Dumitru Domnariu si Ioan Ovidiu Moldovan.

Acestia sunt acuzati de Serviciul de Investigarea Fraudelor de evaziune fiscala, prejudiciul adus statului ridicandu-se, conform anchetatorilor, la aproximativ cinci milioane de lei.

Conform anchetatorilor, Nicoara si Domnariu, in calitate de administratori ai firmei Euroil, societate care avea ca obiect de activitate comertul cu combustibil, ar fi inscris in actele contabile, dar si in alte documente legale cheltuieli ce nu aveau la baza operatiuni reale, prejudiciul adus statului ridicandu-se la peste 2,8 milioane lei.

Totodata, ofiterii bucuresteni l-au acuzat pe Ioan Ovidiu Moldovan ca, in calitate de asociat unic si administrator al societatii Benzoil, implicata tot in comertul cu carburant, ar fi trecut in contabilitate cheltuieli fictive, prejudiciul fiind de peste 2,2 milioane lei.

Surse din Politie au mai declarat ca numele celor trei suspecti sunt legate si de un dosar deschis in august 2012 de DIICOT Brasov, in care mai apar fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, si fostul sau sef de cabinet, Codrut Marta, in care cei doi sunt acuzati de complicitate la evaziune fiscala si sprijinire a unui grup infractional organizat.

#suspecti evaziune Blejnar DIICOT, #retinut complici Blejnar , #politie