Primele declarații ale marocanului suspectat că este autorul dublei crime din Iași. Ce spun vecinii despre el

Vineri, 17 Decembrie 2021, ora 16:49
9321 citiri
Primele declarații ale marocanului suspectat că este autorul dublei crime din Iași. Ce spun vecinii despre el
Ahmed Sami el-Bourkadi are 21 de ani și era coleg cu tânărul pe care l-a ucis FOTO bzi.ro

Arestat la Roma în urmă cu 3 zile, principalul suspect în cazul dublei crime din Iași, studentul marocano-canadian Ahmed Sami el-Bourkadi, în vârstă de 21 de ani, a început să facă declarații prin intermediul avocatei sale.

Acesta a transmis câteva mesaje, prin care se disculpă de acuzaţia de dublu asasinat.

Admite că a fost în ziua crimei la cele două victime, anterior omorului, dar şi că a fost la spital pentru a-şi îngriji o tăietură la mână.

Totuși, anchetatorii ieşeni au declarat pentru Ziarul de Iaşi că “în proporţie de 99,9%”, el- Bourkadi este asasinul din complexul Roua.

Ce a transmis suspectul prin intermediul avocatei

“A spus că, într-adevăr, se văzuse cu victima în ziua respectivă, l-a contactat întrucât îşi uitase un hanorac la amicul său, care a şi fost găsit omorât. Nu a avut vreo ceartă, vreo altercaţie cu acesta, nimic, dar a fost una din persoanele care l-au vizitat înainte de nefericitul eveniment”, a spus Andrei Raluca, avocatul marocanului aflat încă la Roma, în custodia italienilor.

Despre sejurul în capitala Italiei, Ahmed Sami el Bourkadi spune că era programat.

“A făcut dovada că vacanţa aceasta, în Italia, era programată de mai bine de trei săptămâni, avea biletele de întoarcere pentru România achiziţionate. De la momentul la care a aflat că este căutat de autorităţile române, clientul meu a dorit să se întoarcă de bunăvoie acasă.

Dânsul se consideră nevinovat, nu înţelege de ce s-au dat publicităţii atâtea aspecte negative cu privire la domnia sa, în condiţiile în care nu are antecedente penale, îl cunoştea doar pe baiat, pe victima de sex masculin, iar pe prietena acestuia doar tangenţial.

Nu se face vinovat de acest dublu asasinat, care i se pune lui în sarcină. A solicitat să fie trimis repede în ţară, pentru a putea da declaraţii şi a putea colabora la aflarea adevărului, renunţând chiar să aştepte traducerea documentelor din România.

Nu s-a sustras, ci s-a suprapus peste acest eveniment. Sperăm să facem lumină în acest caz cât mai repede. A mers cu taxiul, şi atunci s-a şi lovit, are şi fişa, care este în custodia autorităţilor române; într-adevăr, fişa a fost găsită la percheziţii, în apartamentul pe care îl folosea cu prietena lui, Iman.

Dacă era ceva, nu s-ar fi dus în văzul autorităţilor la spital, nu ar fi păstrat anumite documente incrimnatoare în locuinţă; a suferit un accident ca urmare a unei curse efectuate cu taxiul. A căzut, s-a lovit, s-a dus la spital, nu a avut intenţie să se sustragă sau să se ascundă. Înfăţişarea cum şi-a schimbat-o? Purta ochelari, şi era fără barbă atunci când a fost găsit în Italia. Sunt o serie de chestiuni pe care nici eu nu le cunosc. De ce şi-a schimbat aspectul, nu ştiu nici eu. Cu siguranţă ne va lămuri şi cu privire la aceste chestiuni”, a adăugat avocatul Raluca Andrei.

Cum îl descriu vecinii pe suspect

Vecinii au declarat pentru Ziarul de iași că El Bourkadi locuia de puţin timp în blocul respectiv, la etajul şase. “L-am văzut de puţine ori. Nu saluta şi nu vorbea foarte mult. Nu ştiu dacă locuia cu prietena lui. De altfel, nu îmi plăcea; nu purta de obicei mască de protecţie pe faţă”, a spus un vecin din bloc.

Ahmed Sami el Bourkadi este aşteptat să fie trimis în ţară la începutul săptămânii viitoare.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#suspect crima, #crima Iasi, #marocan, #declaratii , #politie