Ziare.com

Esti infractor si ai telefon? Politia te poate acum localiza, identifica si monitoriza

Duminica, 19 Mai 2013, ora 21:07

   

Esti infractor si ai telefon? Politia te poate acum localiza, identifica si monitoriza
Politia Romana va putea localiza, identifica si monitoriza telefoanele mobile in retelele Vodafone, Orange, Cosmote si RCS&RDS, printr-un sistem portabil cumparat de la firma germana SYBORG Informationssysteme cu 2,8 milioane de lei.

Politia Romana va folosi sistemul mobil in valoare de 2,8 milioane de lei, cumparat de la o firma germana, pentru localizarea persoanelor urmarite prin intermediul telefoanelor mobile ale acestora, au preciza oficiali din Politia Romana.

"Sistemul mobil va fi achizitionat din fonduri europene, urmare a accesarii Proiectului Olaf Hercules 2 de Asistenta Tehnica. Acesta va fi achizitionat in termen de patru luni de la data semnarii contractului, data perfectarii acestuia de ultima parte fiind 25.04.2013. Precizam faptul ca acesta nu detine functia de interceptare a convorbirilor telefonice, ci doar de localizare a aparatelor GSM", au aratat sursele citate.

Potrivit sursei citate, aparatura va fi folosita pentru localizarea telefoanelor mobile folosite de persoane urmarite, operatiuni care, sustin politistii, vor fi demarate numai pe baza autorizatiilor emise de instantele de judecata.

Ce face sistemul de detectare

Politia Romana va putea localiza, identifica si monitoriza telefoanele mobile in retelele Vodafone, Orange, Cosmote si RCS&RDS, printr-un sistem portabil cumparat de la firma germana SYBORG Informationssysteme cu 2,8 milioane de lei, potrivit www.e-licitatie.ro.

"Sistemul foloseste metoda de simulare a unei celule reale a retelei de telefonie mobila. Sistemul are mobilitate totala chiar si in timpul functionarii, avand posibilitatea de instalare pe un autovehicul. Antenele utilizate in cadrul sistemului sunt ascunse vederii, fiind mascate intr-un cadru portbagaj auto de plafon", se precizeaza in caietul de sarcini al licitatiei pentru achizitionarea sistemului.

Licitatia a fost initiata in decembrie 2012 si atribuita trei luni mai tarziu singurului ofertant, SYBORG Informationssysteme.

Potrivit caietului de sarcini, unitatea centrala a sistemului este integrata intr-o valiza de dimensiune maxima 60x40x30 centimetri si are incluse antene directive, notebook, scanner de retea si acumulatori.

De asemenea, unitatea centrala poate fi conectata la antene omnidirectionale prin intermediul unui amplificator de retea.

Cu ajutorul unitatii centrale, politistii vor putea sa monitorizeze comunicatiile GSM si UMTS prin crearea de celule virtuale cu parametri similari cu cei ai celulelor retelei reale.

Sistemul permite modificarea puterii semnalului cu care telefoanele tinta emit, colectarea, inregistrarea si memorarea intr-o baza de date a codurilor IMSI si IMEI, prcum si ora si data inregistrarii.

Politia Romana a solicitat, prin caietul de sarcini, si instruirea a doi angajati, proces care va include 40 de ore de curs teoretice si practice.

Conform Politiei Romane, dupa perioada de instruire, cei doi vor deveni, la randul lor, formatori pentru alti politisti.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 14578 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

1984 fratilor.....

Orwell era mic copil....
nu stiu cit de legala este localizarea telefoanelor si nici nu asta e ideea pentru ca serviciile ne asculta pe toti indiferent ca e legal sau nu.
Asta e pretul platit pentru dezvoltare tehnologica numai ca nu ma asteptam sa ajungem iar in dictatura.....

 

Eu am informatii sigure ca mi-au fost ascultate nu numai

convorbirile
ci si ambientalul
cu ajutorul mobilelor si nu numai .

Cata vrajeala ....
De parca ii controleaza careva pe smekerii de la servicii !

 

Ghilo !

Tu n-ai nici un respect pentru munca,devotamentu și profesionalismu lor. Cind lucrai la Telefoane le spuneai...Să trăiți ! Și acum...vor să știe și ei dacă mai trăiești. Grija pentru foștii colegi. Nu mai ai nevoie nici de 112,ei știu TOT ! chiar și cind ii critici in...șoaptă !

pedisti celularele sub perna

sunteti incoltiti

 

Asta-i chiar de Gaga!

Iete-te ce griji au mai nou, infractorii in uniforma: sa-si taie veniturile maxim garantate de la fratii lor civili, c-o dracarie hightech de numai 3 milioane amarate!
Hai, ma lashi!

Mai degraba, melitia facea oarece economie de bani si nu cumpara jmecheria supertech, ci niste caschete, sa aiba ce arunca in prag la Cotroceni, cand le va veni din nou amocul!
Ca oricum ne "localizeaza, identifica si monitorizeaza", pititi prin boschetzii de pe marginea ... drumeagurilor de tarla din Rrominia.
Ca shosele si autostrazi, nu le poti nicicum porecli!

Ca veni vorba: Aliooo, melitia de prin boschetzii IT, localizati-ma va rog!

 

Va dau eu o idee

Luati un telefon ordinar din talcioc care sa mearga cu simm-ul vostru pe numarul vostru, renuntati la numar si cumparati o cartela preplatita. Jegul de telefon il puteti plasa intr-un autobuz sub scaun, unde aveti chef dar sa nu se vada. Vedeti-va linistiti de treaba. Vor urmari toata ziua autobuzul.

 

Un o cinstit

nu are nimic cu astea, insa e pacat ca trebuie sa se cheltuiasca niste bani pentru astfel de aparatura iar justitia face asa de bine, ca niciodata nu recupereaza prejudiciul.Din partea mea poate sa ma asculte cand vor ei, numai sa tina cont si de mesajele transmise !

 

faza cu "un om cinstit nu are ce ascunde" e clasica

pentru ignoranti. alea sint drepturile tale mamaliga, drepturi la care renunti pentru ca tu azi ai impresia ca nu interesezi. miine s-ar putea sa il injuri pe poanta si sa te trezesti la puscarie. gindeste !!!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor