Flagrant la MAI: Mita de aproape un milion de euro pentru Fatuloiu (Video)

Vineri, 19 Noiembrie 2010, ora 23:59
15620 citiri
Flagrant la MAI: Mita de aproape un milion de euro pentru Fatuloiu (Video)

Un om de afaceri a fost prins in flagrant incercand sa-l mituiasca pe secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, Dan Fatuloiu.

Omul de afaceri galatean Catalin Chelu este cercetat intr-un caz de coruptie de procurorii de la DNA, care au organizat un flagrant pentru a-l prinde, informeaza Antena 3.

Acesta i-ar fi oferit secretarului de stat Dan Fatuloiu 50.000 de euro, doua masini de lux si doua vile, iar valoarea totala a mitei se ridica la aproape un milion de euro. Banii si bunurile ar fi fost oferiti pentru interventia in unele dosare penale in care era implicat omul de afaceri.

Contactat telefonic de Antena3, secretarul de stat a confirmat suma de 50.000 de euro si cele doua masini oferite ca mita, insa a spus ca nu va da declaratii presei asupra acestui caz, deoarece se fac inca cercetari.

Dan Valentin Fatuloiu, la DNA

Fatuloiu a mers vineri seara la DNA pentru a da declaratii in cazul tentativei de mituire pusa la cale de omul de afaceri galatean Catalin Chelu.

La plecarea spre sediul DNA, intrebat de jurnalisti cum a fost contactat de Catalin Chelu, Dan Fatuloiu a spus ca omul de afaceri "a venit in birou". El a completat ca "ancheta este obligatorie a procurorului", potrivit Realitatea TV.

Secretarul de stat a plecat de la Directia Nationala Anticoruptie in jurul orelor 20.45 fara sa faca declaratii.

Catalin Chelu si un apropiat, opriti in trafic de politisti

Se pare ca secretarul de stat Dan Fatuloiu a facut o plangere cu privire la tentativa de mita in urma cu doua luni, iar flagrantul a fost organizat vineri.

Politistii au oprit, in trafic, in zona Pietii Victoriei, doua masini, in care se aflau Catalin Chelu si un apropiat. La perchezitia autoturismelor, politistii au gasit suma de 50.000 de euro.

Catalin Chelu si apropiatul sau, Gabriel Constantinescu, nu s-au opus perchezitiei si au fost dusi la sectia de politie pentru a da explicatii.

Surse din cadrul DNA au confirmat, pentru Antena 3, actiunea.

Cine este Catalin Chelu?

Catalin Chelu, omul de afaceri galatean care, se presupune, a incercat sa-l mituiasca pe secretarul de stat din Ministerul Administratiei Interne Valentin Fatuloiu, cu 50.000 de euro, este proprietarul a celui mai mare portofoliu de companii listate la Bursa de Valori Bucuresti, dar si un personaj foarte controversat.

Cine este Catalin Chelu, presupusul mituitor al lui Fatuloiu?

Descris drept un apropiat al omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, Chelu a fost acuzat, in trecut, de devalizarea companiei Rotes, relateaza Mediafax.

"Topul Forbes 500 miliardari" arata ca omul de afaceri Catalin Chelu (44 ani) are o avere estimata la 17 milioane de euro (locul 312 pe Romania) si este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe bursa romaneasca de actiuni.

Potrivit presei, Catalin Chelu a preluat majoritatea firmelor la care este actionar de la SIF-uri, multe firme fiind folosite, ulterior, ca vehicule de investitii pentru alte achizitii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#mita Dan Fatuloiu, #secretar stat Fatuloiu , #politie