Fostul director adjunct al Politiei Capitalei a luat mita chiar si la petrecerea fiicelor sale

Vineri, 16 Octombrie 2015, ora 09:02
3160 citiri
Fostul director adjunct al Politiei Capitalei a luat mita chiar si la petrecerea fiicelor sale
Foto: Arhiva captura video Digi24

Fostul director adjunct al Politiei Capitalei, Roberto Ababei, a primit 3.000 de euro, din totalul de 13.000 de euro pe care i-ar fi luat de la administratorii unui restaurant care facuse obiectul unui control, chiar la petrecerea fiicelor sale, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

Roberto Ababei este acuzat de procurorii DNA ca a incasat, in datele de 14 si 22 iulie, 10.000 de euro si respectiv 3.000 de euro, de la administratorii unui restaurant din Sectorul 6. In zilele de 16 iulie si 6 august, acesta ar fi luat de la cei doi si diferite produse alimentare.

Fostul adjunct al Politiei Capitalei, arestat preventiv pentru mita

Cei doi se temeau ca ar putea fi cercetati pentru evaziune fiscala dupa un control al politistilor Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice (SICE) in cadrul caruia fusesera gasite niste agende in care se aflau programarile unor nunti si botezuri care avusesera loc si care nu fusesera trecute si prin contabilitatea localului.

Ca urmare, administratorii restaurantului ar fi luat legatura Roberto Ababei, pentru ca acesta din urma sa intervina pe langa ofiterii SICE.

Fostul adjunct al Politiei Capitalei, arestat pentru mita, se astepta sa fie promovat

Potrivit unor documente ale anchetaotilor, intr-o prima faza, Ababei a incercat sa intervina, insa dupa ce a constatat ca actiunile sale nu au succes, le-a comunicat celor doi administratori ca este nevoie sa plateasca o suma de bani care ar fi urmat sa fie transmisa directorului adjunct al Politiei Capitalei care avea in subordine structura de politie economica, in conditiile in care el era adjunct pe linie de ordine publica.

Ulterior, Ababei ar fi primit cei 10.000 de euro, pe care i-a pastrat pentru el, lasandu-i pe administratorii restaurantului sa creada ca problema s-a rezolvat.

Adjunctul de la Politia Capitalei, filmat cand primea mita in birou - Cine i-a ajutat pe procurori

In data de 22 iulie, Roberto Ababei i-a invitat pe acestia la o petrecere organizata cu ocazia zilelor de nastere ale celor doua fiice ale sale, unde ar fi trebuit sa fie prezent si directorul adjunct responsabil de SICE.

Ababei le-a lasat de inteles celor doi ca trebuie sa aiba bani la ei, motiv pentru care, inainte sa vina la petrecere administratorii restaurantului au cumparat 3.000 de euro pe care i-au adus intr-un plic.

Chiar daca, in ciuda insistentelor lui Ababei, directorul adjunct nu a venit, cel dintai a luat banii, spunand ca ii va da colegului sau abia la finalizarea cercetarilor.

"La petrecerea care a fost organizata in zona Militari in data de 22.07.2015, (....) s-a deplasat impreuna cu (....), locatia fiind indicata de catre Ababei Roberto Stefan. Asteptat la eveniment, directorul general adjunct (...) nu a putut ajunge, desi Ababei Roberto a insistat mult prin mai multe mesaje si telefoane pe care i le-a dat. Avand in vedere acest aspect, suspectul declara ca i-a spus lui Ababei Roberto - Stefan ca are la el suma de 3.000 euro, ca sunt ultimii bani de care dispune, iar ofiterul de politie i-a spus sa-i dea suma respectiva, pe care o va tine la el si o va da dupa ce se termina totul. Totodata, Ababei Roberto - Stefan i-a spus ca va da suma de 3.000 euro la finalizarea cercetarilor, deoarece nu are incredere sa o dea inainte", se arata in referat.

Insa cercetarile au avansat, iar cei doi administratori au realizat, la un moment dat, ca au dat degeaba cei 13.000 de euro, arata anchetatorii in documentele citate. Atunci, Roberto Ababei le-a fi promis celor doi ca "in doua sau trei saptamani" le va da banii inapoi.

Fostul adjunct al sefului Politiei Capitalei, Roberto Ababei, a fost arestat pentru 30 de zile de Tribunalul Bucuresti, in dosarul in care este acuzat ca a luat 13.000 de euro la administratorii unei firme care fusese controlata, promitand ca va interveni la politisti de la Economic.

Ababei a fost eliberat joi din functia de adjunct al Politiei Capitalei, ca urmare a retinerii de catre procurorii DNA.

In cauza, se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Roberto Ababei a fost director general adjunct al Politiei Capitalei din 6 februarie 2013, anterior acesta fiind, din aprilie 2010, seful Politiei Sectorului 2.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#adjunct politie capitala mita petrecere fiice , #politie