Business Focus: Quarterly Report - transmisie online

FOTO Banda de proxeneti care ducea tinere romance sa practice prostitutia in Spania, sparta de politie. Printre victime sunt si femei insarcinate

Miercuri, 10 Martie 2021, ora 16:56
6244 citiri
FOTO Banda de proxeneti care ducea tinere romance sa practice prostitutia in Spania, sparta de politie. Printre victime sunt si femei insarcinate
Fetele erau atrase prin metoda loverboy FOTO DIICOT

Procurorii DIICOT au dispus retinerea a cinci persoane care fac parte dintr-o grupare infractionala care se ocupa cu proxenetism si spalare de bani. Printre victimele retelei erau si femei insarcinate.

Cele cinci persoane retinute sunt cercetate pentru constituire a unui grup infractional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, spalare a banilor, detinerea si oferirea drogurilor de mare risc, fara drept si punerea la dispozitie, cu stiinta, a unei locuinte, pentru consumul ilicit de droguri.

Tinere sarace atrase prin metoda "loverboy"

Anchetatorii au descoperit ca, in perioada 2017 - 2021, s-a constituit si a activat un grup infractional organizat, al carui membri, prin utilizarea metodei "loverboy", au recrutat si determinat la practicarea prostitutiei, pe teritoriul Spaniei, mai multe persoane vatamate, asigurandu-le acestora in mod constant transportul din Romania catre Spania si retur, cazarea, protectia si transportul de la locurile de cazare din Spania catre zonele de exploatare, cu scopul de a obtine foloase patrimoniale.

S-a retinut faptul ca, tinerele erau racolate din randul celor cu o situatie materiala precara sau din randul unor familii destramate, lipsite de o atenta supraveghere.

Sexy-peremista din AUR respinge acuzatiile de proxenetism: "Ma declar public nevinovata. Sustin si iubesc valorile AUR"

Initial, membrii gruparii cu atributii legate de recrutare si determinare le ofereau tinerelor sume de bani sau diverse cadouri pentru a le crea o stare emotionala de atasament sentimental fata de acestia si totodata la crearea unei "dependente" fata de acest stil de viata, astfel incat victimele erau dispuse a face orice le cereau inculpatii.

14 perchezitii pentru spargerea gruparii

La data de 09.03.2021, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Giurgiu impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul SCCO Giurgiu, in cadrul unei operatiuni comune cu Politia Nationala din Regatul Spaniei, cu sprijinul EUROPOL, au efectuat un numar de 14 perchezitii domiciliare, in urma carora au fost ridicate sisteme informatice, obiecte si metale pretioase, inscrisuri, substante susceptibile a fi droguri si bunuri utilizate la cantarirea, dozarea, ambalarea drogurilor sau utilizate la consumul acestora.

Doi barbati din Gorj, retinuti pentru trafic de persoane, proxenetism si spalare de bani. Racolau fete prin metoda "lover boy"

Simultan, pe teritoriul Spaniei, au fost puse in aplicare 2 mandate de perchezitie domiciliara si 8 mandate de aducere, fiind retinute 2 persoane de cetatenie romana.

In cursul zilei de astazi, inculpatii retinuti vor prezentati Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventiva, pentru o perioada de 30 de zile.

Actiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Politie Judetean Giurgiu, I.J.J. Giurgiu si Gruparii de Jandarmi Mobile "Matei Basarab" Ploiesti.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Unitatea Centrala de Analiza a Informatiilor si Directia Operatiuni Speciale.

CTESTE SI:

Percheziții de mare amploare în trei județe la o familie acuzată de camătă, șantaj, trafic de minori și proxenetism. Tatăl și cei 6 fii, săltați de DIICOT VIDEO
Percheziții de mare amploare în trei județe la o familie acuzată de camătă, șantaj, trafic de minori și proxenetism. Tatăl și cei 6 fii, săltați de DIICOT VIDEO
Polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate și procurorii DIICOT au făcut vineri, 29 septembrie, 9 percheziții domiciliare în județele Dâmbovița, Giurgiu și Argeș, într-o...
Clauză de un miliard de euro pusă de Barcelona pentru un fotbalist de 16 ani
Clauză de un miliard de euro pusă de Barcelona pentru un fotbalist de 16 ani
FC Barcelona şi Lamine Yamal au ajuns la un acord asupra unui nou contract care îl leagă pe jucător de club până la 30 iunie 2026, clauza de reziliere fiind stabilită la un miliard de euro....
#DIICOT, #descinderi, #loverboy, #Spania, #proxenetism , #politie