Inchisoare pentru politistii care nu i-au luat permisul lui Fenechiu

Duminica, 27 Octombrie 2013, ora 18:59
5149 citiri
Inchisoare pentru politistii care nu i-au luat permisul lui Fenechiu
Foto: Cronica de Iasi

Fostul ministru al Turismului Relu Fenechiu a fost unul dintre martorii in dosarul acuzarii mai multor agenti de politie din Iasi, care au fost condamnati pentru coruptie. Doi dintre ei chiar au evitat sa il sanctioneze, dupa ce liberalul a fost prins conducand cu aproape 200 de kilometri pe ora.

Relu Fenechiu a recunoscut insa in fata procurorilor faptul ca a incalcat legea, declaratia sa fiind una dintre probele pe care magistratii s-au bazat pentru a condamna la inchisoare cu executare 11 agenti ai Serviciului Politiei Rutiere Iasi, informeaza Evenimentul Zilei.

Procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi sunt cei care l-au propus ca martor pe deputatul PNL, dupa ce acesta nu a fost amendat de doi dintre politisti, pentru viteza excesiva. Relu Fenechiu a fost oprit, in judetul Iasi, circuland cu aproape 200 de kilometri pe ora, insa agentul de politie l-a lasat sa plece, fara sa ii aplice sanctiunea care se impunea - amenda si ridicarea permisului.

"Domnul Fenechiu a fost folosit ca martor impotriva noastra pentru ca i-am facut un bine. Daca ne vedeam de treaba noastra, probabil ca nu se ajungea in situatia asta. N-am luat spaga de la el sau alte foloase, insa procurorii au interpretat ca nu ne-am facut treaba ca la carte. Nu stiu ce sa zic... Poate trebuia sa-i ridicam permisul de conducere", a spus unul dintre politisti.

Agentii de politie au primit intre trei si patru ani de inchisoare. Desi initial fostul ministru recunoscuse fapta, in instanta a spus altceva: "Nu puteam sa circul cu 200 de kilometri pe ora, pentru ca in Romania nu se circula cu o asemenea viteza! Nu exista drumuri pentru 200 kilometri pe ora. Nu tin minte sa fie fost oprit de nimeni in trafic".

Pe 30 octombrie 2008, Relu Fenechiu a fost oprit in localitatea Letcani, pe drumul E583, in judetul Iasi, mergand catre Bucuresti la volanul unui BMW X6. Agentul Razvan Ioan Marciuc vorbeste la telefon cu colegul sau, Vanel Carp, spunandu-i ca l-a remarcat pe deputatul liberal, "care mergea cu 200 de la ora". Intrebat de Carp daca l-a oprit, Marciuc i-a raspuns: "L-am oprit, da' i-am dat drumu'. (...) Ce sa-i fac?".

Dupa ce anchetatatorii au descoperit ca nu exista nicio inregistrare cu masina lui Relu Fenechiu sau vreun proces verbal de contraventie, cercetarile s-au extins si au fost descoperiti alti politisti care ii favorizau pe soferi in trafic, iar unii dintre ei ar fi primit mita.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#politisti condamnati inchisoare Fenechiu, #politisti Iasi condamnati coruptie, #Fenechiu oprit politisti, #Fenechiu depasit viteza , #politie