Interlop eliberat din greseala - ancheta la arestul Politiei Capitalei

Joi, 03 Iulie 2014, ora 11:49
4705 citiri
Interlop eliberat din greseala - ancheta la arestul Politiei Capitalei
Foto: ziarpiatraneamt.ro

Un detinut condamnat la inchisoare pentru tentativa de omor in cazul Puiu Mironescu a fost eliberat din greseala de Politia Capitalei.

Trei angajati sunt anchetati dupa eliberarea interlopului Adrian Botez, condamnat la 10 ani de inchisoare pentru ca ar fi incercat sa-l ucida pe un alt interlop, Puiu Mironescu, in 2008, informeaza Digi24.

Puiu Mironescu a fost arestat

Politistii aflati acum sub ancheta spun ca au primit la data de 1 iulie o hartie de la instanta prin care erau anuntati ca Adrian Botez a fost condamnat definitiv. Documentul a fost inaintat centrului de arest, conform prevederilor legale, iar acolo s-ar fi facut... o confuzie: in loc de "condamnat" s-a citit "eliberat", sustin ei.

Astfel incat, in loc sa fie transferat in penitenciar, Adrian Botez a fost scos din celula, i s-au intocmit toate actele si a fost lasat sa plece.

Dupa declansarea anchetei la Politia Capitalei, Adrian Botez a fost dat in urmarire generala si pe numele lui s-a emis mandat european de arestare.

"Conducerea D.G.P.M.B. a dispus efectuarea de verificari interne, in vederea stabilirii imprejurarilor in care s-a realizat punerea in libertate a unui barbat aflat in stare de arest preventiv. Totodata, la data de 1 iulie a.c., Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 cu privire la modul de indeplinire a atributiilor de serviciu, de catre 3 politisti, pe linie de retinere si arestare preventiva.

De la momentul sesizarii, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti a dispus masuri in vederea depistarii si reincarcerarii persoanei in cauza", se precizeaza intr-un comunicat remis presei de Politia Capitalei.

Adrian Marin Botez este liderul unei grupari de interlopi din judetul Neamt, care a incercat sa-l ucida pe Dumitru "Puiu" Mironescu in februarie 2011. La trei ani dupa ce a fost dat in urmarire generala, Botez a fost retinut in luna mai 2014, intr-un local din Capitala.

"Adrian Botez este suspectat ca, la data de 14.02.2011, impreuna cu alte persoane, inarmati cu bate si rangi, au atacat si lovit doua persoane, in municipiul Bacau", informa un comunicat al Politiei Romane la vremea respectiva.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#detinut eliberat greseala, #tentativa omor Puiu Mironescu , #politie