Ziare.com

Interpol: 12% dintre urmaritii la nivel mondial sunt romani

Joi, 18 Octombrie 2012, ora 22:10

   

Interpol: 12% dintre urmaritii la nivel mondial sunt romani
Ministerul Administratiei si Internelor a initiat, la cererea Interpol, un proiect de act normativ care permite delegarea ofiterilor romani la sediul Secretariatului General de la Lyon, in conditiile in care aproximativ 12 la suta din numarul total de urmariti sunt cautati de autoritatile romane.

Ministerul Administratiei si Internelor a supus dezbaterii publice proiectul de ordonanta de urgenta a Guvernului privind detasarea unor ofiteri romani la Organizatia Internationala de Politie Criminala (OIPC)- Interpol.

Oficiali ai MAI au declarat ca proiectul a fost elaborat la solicitarea Interpol, in conditiile in care persoanele date in urmarire internationala de catre autoritatile judiciare din Romania reprezinta aproximativ 12 la suta din totalul celor dati in urmarire la nivel mondial, ceea ce conduce la un volum semnificativ de date si informatii procesate la nivelul Secretariatului General, cu scopul de a facilita localizarea si aducerea lor in fata Justitiei.

Acest fapt face din autoritatile romane al treilea mare utilizator european al bazelor de date gestionate de Secretariatul General al OIPC Interpol.

Potrivit MAI, schimbul de mesaje privind infractiunile savarsite de cetatenii romani in strainatate a crescut in mod considerabil in anii 2010 si 2011, ajungand la peste 200.000 de mesaje operative, fata de numai 110.000 in 2009.

Avand in vedere aceasta situatie, devenise necesara prezenta unor ofiteri romani detasati la sediul de la Lyon al Secretariatului General al Interpol, insa Romania nu avea un cadrul legal prin care acesti politisti sa fie detasati, in mod oficial.

Secretariatul General al Interpol a selectionat deja un ofiter de politie roman pentru a indeplini o functie cu atributii de coordonare a managementului datelor si informatiilor, care ar urma sa fie detasat in perioada urmatoare.

Surse din MAI au declarat ca este vorba despre comisarul Mihai Friptu, care in prezent ocupa functia de director al Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala, structura ce functionaeaza la nivelul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Potrivit proiectului de act normativ supus dezbaterii publice, detasarea ofiterilor de politie la Interpol va fi dispusa de ministrul Administratiei si Internelor, in functie de resursele financiare alocate prin bugetul MAI.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 6483 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
11 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

n-a spus Basu'

cei care n-au de lucru s-o 'ntinda pe alte meleaguri?
Credeati ca or sa plece profesori universitari? tot pedelisti de-ai lor au plecat, fala noastra si mandria...

 

Statistica nu face decat sa confirme potentialul romaniei!

La toate relele suntem primii!
Sunt sigur ca marea majoritate a populatiei tarii se mandreste cu cetatenia romana, numai ca, daca ne gandim atat la rusinea din ultimele cateva luni si la statistica interpolului, motive sa-i bestelim pe altii si sa-i facem vinovati de mizeria din tara, nu avem!
E greu de recunoscut, dar asa este! Ma doare si mi-e sila!

 

Gainarii, in general

Altii au crima organizata adevarata. La noi, criminalii "ie dezorganizati".

Ha, ha, ha, ha!!!!!....

Pestele de la cap se-mpute...
Nastase e unul, dar nu este un caz izolat.
Cu un impostor prim-ministru si cu un repetent (cu carti de vizita "presedinte interimar") aspirant la presedintie si cu matusalemicul bolsevic, var cu Cioaba, care-i impinge de la spate, nimic nu-i de mirare...
Faceti curatenie acolo sus, plevusca poate fi culeasa cu minciogul.

 

...

Asta-i diaspora romaneasca cu care ne mandrim in lume.Sa ne traiasca !

 

Diasporenii sunt inregistrati

Mai asistat social; diaspora iti da tie sa manci zilnic.

- Aia care fura si jefuiesc, fug din tara cu acte false, sunt fugari nu au domiciliul stabil, nu au rezidenta inregistrata. Esti... uslamist rau de tot.

....

Mai , pacaliciule , ai uitat sa specifici *** , sutii , falsificatorii , traficantii , ucigasii . Avem de toate categoriile si asta ti-o spune unul care a umblat prin lume si i-a crapat obrazul de rusine de faptele concetatenilor sai. Asta-i fauna diasporei romanesti. Sa ma scuze cai cativa romani cinstiti care nu intra in nici una din categoriile enumerate si care au ajuns sa-si ascunda nationalitatea de rusine. Toata mizeria umana din Romania s-a revarsat in lume si au transformat numele de roman similar cu infractor.Asta-i realitatea dureroasa , amice .Sau te faci ca nu sti?

Asta-i talharitora

Mandreste-te cu ea, probabil ca-i apartii.

lacheule, ai grija ca Interpolul e pe urmele tale

pt numeroase delicte de constiinta si de logica hahaha

 

MAI si Justitia sa faca ordine in Romania

De ce un "act normativ care permite delegarea ofiterilor romani la sediul SG Lyon" cand acestea se fac ca nu vad pe Cel Mai Mare Puscariabil din Ro: pres traian ba-secu (Flota, Casa Mihaileanu, Dosarul de Crima Organizata Alro, etc.). Lasand in libertate pe acest mare Mafiot in Romania Crima Orgsnizata este tolerata de catre Justitia romana - devenita Pestera de Talhari.

 

nostalgicule, ce bine era cind iliescu era la cirma!

las' ca vine Antonescu sau taica Oprescu si o sa-ti fie bine.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor