Macelul din Dorobanti: 13 plangeri au fost depuse impotriva criminalului

Miercuri, 07 Martie 2012, ora 17:44
1137 citiri
Macelul din Dorobanti: 13 plangeri au fost depuse impotriva criminalului

Autorul masacrului din Dorobanti, Gheorghe Vladan, a avut depuse la politie, pe numele sau, nu mai putin de 13 plangeri pentru amenintari, incepand cu anul 2005, a dezvaluit chestorul Liviu Popa miercuri, la B1 TV.

"Impotriva criminalului au fost depuse 13 plangeri, dintre care 10 au fost solutionate, fiind propuse solutii la parchetul competent, trei sunt inca in curs de solutionare. Dintre cele 13 plangeri, una singura a fost depusa de fosta sotie, Florina Vladan, restul sunt depuse de vecini sau cunostinte ale criminalului. Este vorba despre fapte de amenintare comise de criminal din 2005 pana in prezent", a declarat seful Politiei Romane.

Popa a mai spus ca dosarul de autorizare a lui Vladan a fost incomplet, iar permisul de arma a fost obtinut "in mod cel putin la prima vedere usor".

"Maine (joi - n.red.) inaintam Parchetului sesizarea fata de lucratorul care a intocmit dosarul, sefului lui si lucratorul care a aprobat dosarul de port-arma. Atunci cand a primit permisul de port-arma, criminalul nu a avut la dosar cazierul fiscal, examenul psihologic, sau dosarul de recunoasterea in teren, asa cum prevede legea. A avut numai o adeverinta de la medicul de familie", a precizat seful Politiei Romane.

Macelul din Dorobanti: Patru ofiteri de la Sectia 14 Politie, cercetati

El a tinut sa precizeze ca Vladan "nu a fost niciodata politist", asa cum s-a facut referire la el de la eveniment incoace.

Legat de ancheta de la sectia 14 Politie, Liviu Popa a subliniat ca cei patru politisti anchetati pentru rereguli in acest caz "sunt exceptii".

"Tinem la reguli, stim ca trebuie sa avem un serviciu de calitate pentru cetatean. In momentul in care cineva depune o plangere, acel document trebuie rezolutionat de catre seful sectiei de politie si in termen de 5 zile, suntem obligati, sa depunem plangerea la Parchet. Sa nu intelegem ca singura vina a fost celor de la sectia 14. Pana nu stabilim cercetarea prealabila, nu putem spune ca politistii sunt vinovati", a mai spus Popa.

Agentul Gheorghe Vladan, angajat al Policlinicii MAI, a deschis focul, luni, in incinta unui coafor din zona Perla, cu un pistol Glock pentru care avea permis. Una dintre cele doua femei ucise era sotia atacatorului, coafeza in salonul unde s-a produs masacrul. Sotii Vladan se aflau in proces de divort. Gheorghe Vladan a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, pentru omor calificat si deosebit de grav si de tentativa la aceasta fapta.

Criminalul de la coaforul din centrul Bucurestiului a primit, marti dupa-amiaza, mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile dupa ce a deschis focul asupra angajatilor si clientilor unui coafor de pe bulevardul Dorobanti. Avocata lui Gheorghe Vladan va ataca cu recurs decizia magistratilor de la Tribunalul Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#plangeri criminal Dorobanti, #plangeri politie amenintari Dorobanti, #politisti ancheta masacru Dorobanti , #politie