Mama Luizei Melencu a fost la Politie: I-au fost prelevate noile probe ADN

Luni, 30 Septembrie 2019, ora 13:05
2246 citiri
Mama Luizei Melencu a fost la Politie: I-au fost prelevate noile probe ADN
Foto: Arhiva Ziare.com

Mama Luizei Melencu, Monica, s-a prezentat, luni, la sediul Politiei Romane pentru a-i fi prelevate probe biologice pentru stabilirea profilului genetic mitocondrial.

"Astazi, la sediul Inspectoratului General al Politiei Romane s-a prezentat doamna Melencu, pentru a-i fi prelevate probe biologice. Facem precizarea ca aceasta este o masura procedurala dispusa in cadrul anchetei penale coordonate de procurori din cadrul DIICOT", a transmis, luni, Politia Romana.

Sursa citata precizeaza ca specialistii Institutului National de Criminalistica recolteaza probele biologice de la persoane sau ADN, prin metode neinvazive, respectiv, periajul mucoasei bucale, numai in conformitate cu Legea 76 din 2008 si HG 25/2011 privind normele de aplicare a legii respective.

"Recoltarea se face in baza unei ordonante de recoltare, dupa completarea unei fise cu datele personale ale persoanei de la care se preleveaza si cu consimtamantul acesteia. Prelevarea probelor biologice se realizeaza utilizand truse de recoltare, standardizate, recunoscute international", a mai transmis Politia Romana.

Sursa citata a precizat ca specialistii din cadrul INC (Serviciul de Analize Genetice Judiciare) i-au adus la cunostinta femeii si avocatului sau procedura de prelevare efectuata si diferenta dintre metodele de stabilire a profilului genetic autozomal (cromozomial, respectiv profil genetic mitocondrial.

Sambata, mama Luizei Melencu, Monica, a fost de acord sa i se recolteze probe biologice pentru un nou test AND, femeia cerand sa fie transportata la Bucuresti de catre organele de ancheta.

Vineri, recoltarea probei nu s-a putut face, intrucat femeii i s-a facut rau in momentul in care jandarmii si politistii s-au prezentat la locuinta sa pentru a o transporta la DIICOT.

Analiza va fi efectuata de catre FBI, probele necesare pentru realizarea expertizei fiind deja trimise in Statele Unite. Rezultatul este asteptat intr-o luna, dupa ce se trimte si proba prelevata de la mama Luizei Melencu.

Vezi si Seful DIICOT, despre recoltarea de noi probe de la mama Luizei: E necesara, specialistii americani au nevoie cat mai repede

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#mama luizei probe adn, #recoltare probe ADN Luiza Melencu , #politie