Primul medic de familie prins cu „vaccinarea la chiuvetă”, o doctoriță din Pucioasa, a fost reținută joi, 2 septembrie, pentru 24 de ore. Aceeași măsură a fost luată și față de soțul ei, potrivit IPJ Dâmbovița.
Daniela Mitrea, în vârstă de 47 de ani, este medicul de familie cercetat de poliție pentru că ar fi vaccinat fictiv zece fotbaliști legitimați la un club sportiv din județul Dâmbovița.
Doctorița este anchetată acum pentru eliberarea ilegală a unor adeverințe de vaccinare anti-COVID-19.
Daniela Mitrea este medic de familie în comuna dâmbovițeană Corbii Mari. Instigată de către soțul său, Cristian George Mitrea, în vârstă de 50 de ani, președinte și antrenor la Asociația Sportivă Fotbal Club Pucioasa, a acceptat să elibereze documente medicale care să ateste că jucătorii echipei de fotbal au fost vaccinați anti COVID-19.
Adeverințele fictive le erau necesare sportivilor pentru a participa fără restricții la competițiile sportive, susțin surse apropiate de anchetă.
Este vorba despre un nou fenomen, numit „vaccinare la chiuvetă”, prin care medicul ar fi aruncat serurile și a eliberat adeverințe false de vaccinare persoanelor fără să le imunizeze, de fapt.
În această cauză, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița fac percheziții în localitățile Pucioasa, Corbii Mari și Aninoasa, atât la domiciliul soților Mitrea, la cabinetul medicului incriminat, dar și la sediul clubului sportive din Pucioasa.
Aceștia sunt bănuiți de înșelăciune, fals intelectual și fals informatic.
13 persoane suspecte în cauză au fost aduse la poliție pentru a fi audiate. Pe listă se află atât doctorița și soțul ei, dar și jucătorii de fotbal care au obținut certificate false de vaccinare.
Potrivit IPJ Dâmbovița, au fost eliberate adeverințe false de vaccinare și s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor.
Lucian Bode a declarat, joi, în cadrul videoconferinţei cu prefecţii, că structurile MAI desfăşoară mai multe acţiuni pentru combaterea infracţiunilor legate de adeverinţele/certificatele false de vaccinare.
El a atras atenţia că scopul acţiunilor MAI este să limiteze la minimul posibil practica utilizării adeverinţelor/certificatelor de vaccinare false prin care sunt puşi în pericol toţi cei din jur, precizând că până la acest moment au fost întocmite aproximativ 200 de dosare penale în care sunt cercetate 400 de persoane.