Șapte migranți din Bangladesh, prinși de polițiștii de frontieră în timp ce încercau să fugă din România VIDEO

Joi, 28 Octombrie 2021, ora 14:38
1104 citiri
Șapte migranți din Bangladesh, prinși de polițiștii de frontieră în timp ce încercau să fugă din România VIDEO

Oamenii eru solicitanți de azil în țara noastră, încercau să iasă ilegal din țara noastră pentru a ajunge în Italia. Ei urmau să se îmbarce într-un tir.

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Timişoara au depistat şapte cetăţeni din Bangladesh care intenționau să ajungă ilegal în vestul Europei, cu sprijinul a doi cetăţeni români.

Cele două călăuze sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

În data de 27.10.2021, în jurul orei 19.30, în baza unei informaţii deţinute la nivelul inspectoratului, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, au identificat și oprit, la ieșire din municipiul Timișoara, spre Arad, două autoturisme conduse de doi cetăţeni români, în vârstă de 21, respectiv 22 de ani.

La verificările efectuate asupra celor două mijloace de transport, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că în interiorul autovehiculelor se mai aflau, în total, șapte cetățeni străini. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei șapte pasageri sunt cetăţeni din Bangladesh, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, majoritatea fiind solicitanți de azil pe teritoriul României.

La cercetări, cetăţenii străini au declarat că intenționau să ajungă cu sprijinul celor doi cetățeni români, într-o parcare din apropierea frontierei în vederea îmbarcării într-un ansamblu rutier, cu destinația finală Italia.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi de trafic de migranţi, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Citeste si:
Medicii din Timișoara vor merge în bisericile catolice pentru a discuta cu enoriaşii despre COVID-19
Medicii din Timișoara vor merge în bisericile catolice pentru a discuta cu enoriaşii despre COVID-19
Medicii timişoreni vor merge începând de duminică, 5 decembrie, în bisericile catolice din Timişoara, iar la finalul liturghiei vor discuta cu enoriaşii şi le vor răspunde acestora la...
Petarde și artificii ilegale, confiscate la graniță. Un cetățean german este anchetat
Petarde și artificii ilegale, confiscate la graniță. Un cetățean german este anchetat
Poliţiştii de frontieră de la Calafat și Giurgiu au descoperit 572 articole pirotehnice, în valoare de 1.800 lei, pe care un cetăţean german a încercat să le introducă în ţară, fără...