Migranti depistati la Arad in timp ce incercau sa treaca ilegal frontiera in Ungaria

Miercuri, 09 Septembrie 2015, ora 18:28
3020 citiri
Migranti depistati la Arad in timp ce incercau sa treaca ilegal frontiera in Ungaria
Foto: Politia de Frontiera

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului PT Turnu au depistat doua grupuri de migranti, totalizand noua persoane, care incercau sa treaca ilegal frontiera romano-ungara, cu intentia de a ajunge in Spatiul Schengen, informeaza comisar sef Daniel Iancu, purtator de cuvant al Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Arad.

"O patrula formata din politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Turnu, judetul Arad, a depistat in noaptea de marti spre miercuri, in timpul executarii unei misiuni specifice, patru barbati care se deplasau pe jos, spre Ungaria, incercand sa treaca ilegal frontiera de stat", a declarat miercuri comisar sef Daniel Iancu.

Iohannis dezvaluie cati refugiati vor veni in Romania: Nu e cazul sa reactionam isteric. Sedinta CSAT pe tema aceasta

Potrivit sursei citate, cei patru barbati au fost retinuti la aproximativ 300 de metri de frontiera si au fost condusi la sediul SPF Turnu pentru cercetari.

In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca este vorba de trei cetateni turci si un cetatean afgan, cu varstele cuprinse intre 19 si 51 de ani, toti posesori de documente temporare pentru solicitantii de azil in Romania. Acestia au declarat politistilor de frontiera ca intentionau sa ajunga in Germania.

"La doar cateva minute distanta, o alta patrula din cadrul aceluiasi Sector al Politiei de Frontiera Turnu a depistat un grup de cinci persoane, alcatuit din doi adulti si trei copii, care se deplasau pe jos, spre Ungaria, incercand sa treaca ilegal frontiera de stat", a spus comisar sef Daniel Iancu.

Persoanele in cauza au fost retinute la aproximativ 200 de metri de frontiera si au fost conduse, de asemenea, la sediul SPF Turnu pentru cercetari.

Comisia Europeana a anuntat cati refugiati vrea sa trimita in Romania

In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca este vorba despre o familie de cetateni sirieni - tata, mama si trei copii minori - adultii declarand de asemenea ca intentionau sa ajunga in Germania.

"In ambele cazuri, politistii de frontiera au intocmit persoanelor adulte acte de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale care se impun", a conchis comisar sef Daniel Iancu, purtator de cuvant al STPF Arad.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#imigranti ilegal Romania, #imigranti prinsi Romania , #politie