Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ministerul de Interne n-are bani de salarii si da 3,5 milioane de euro pe asfaltari

Miercuri, 01 Iunie 2011, ora 20:41
3847 citiri
Ministerul de Interne n-are bani de salarii si da 3,5 milioane de euro pe asfaltari
Foto: Facebook

In timp ce politistii trebuie dati afara pe capete din sistem, din lipsa de fonduri, ministerul lui Traian Igas baga 3,5 milioane de euro in asfaltari la Academia de Politie.

In acest scop s-a pus la cale o licitatie deschisa, pentru data de 15 iunie, la care sunt asteptati ofertanti care au realizat in ultimii trei ani o cifra de afaceri de peste 20 de milioane de lei.

Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" Bucuresti si-a publicat - pe Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice - intentia de a cheltui peste 14 milioane de lei din bani publici pe asfaltari.

Asta in conditiile in care absolventii scolii de politisti nu au siguranta unui loc de munca, iar numerosi colegi de-ai lor aflati "in paine" vor fi concediati, pentru a se face economii la buget.

Si tabara de vacanta va fi asfaltata

Sub pompoasa denumire de "Reparare infrastructura rutiera, alei pietonale si parcari", Academia de Politie a scos la licitatie, dupa cum urmeaza:

- Lucrari de reparare a drumurilor

- Lucrari de structuri metalice

- Lucrari de constructii si parcari

- Lucrari de constructii de trotuare

Acestea vor fi executate la Facultatea de Politie din Capitala (aleea Privighetorilor nr. 1A, sector 1), Facultatea de Pompieri (sos. Morarilor nr. 3, sector 2) si la Tabara Valenii de Munte din judetul Prahova.

Majoritatea banilor se vor cheltui la scoala de la Baneasa, pe drumuri interioare (acces principal, drum rectorat, pavilion cazare, zona administrativa si baza sportiva), o parcare la sala de sport de 1.500 mp, alta speciala pentru cadre, de 3.850 mp si cateva alei pietonale.

La scoala de pompieri se vor asfalta 2.610 mp, betonandu-se alti 875 mp. De asemenea, la tabara de la Valenii de Munte, unde se relaxeaza cadrele MAI si rudele acestora, se vor reface fundatiile, iar drumurile vor fi imbracate cu asfalt, plus bordurile de rigoare, pe o suprafata de 5.630 mp.

Ar mai fi de mentionat ca principalul criteriu de incredintare a lucrarilor este pretul cel mai scazut (75%), al doilea fiind perioada de garantare a lucrarilor (10%).

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#academia politie cuza, #academia politie bucuresti, #licitatie infrastructura politiei , #politie