Ministrul de Interne a trimis Corpul de Control la Timisoara pentru a clarifica situatia sefului care isi ameninta subalternii

Luni, 18 Ianuarie 2021, ora 15:55
2105 citiri
Ministrul de Interne a trimis Corpul de Control la Timisoara pentru a clarifica situatia sefului care isi ameninta subalternii

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, a dispus efectuarea unor verificari de catre Corpul de Control al Ministrului cu privire la situatia existenta la nivelul Sectiei 4 de Politie din Timisoara.

"Conducerea Ministerului doreste clarificarea urgenta a acestei situatii, sustinand necesitatea mentinerii unui climat de munca adecvat, care sa permita personalului indeplinirea cu profesionalism a atributiilor de serviciu", a transmis Ministerul de Interne.

Sindicatul Eruopol semnala vineri, 15 ianuarie, ca un sef din IPJ Timis isi trateaza subalternii "similar cu modul in care erau tratati detinutii politic pe vremea comunismului".

"Amenintarile, hartuirile si chiar violenta sunt nelipsite din comportamentul si limbajul acestui individ abject, pe numele sau Popa Ilie Alin, comisar de politie, care este seful Sectiei 4 Politie din Timisoara.

Efectiv am ramas consternati cand am intrat in posesia acestor capturi din grupul de Whatsapp al Sectiei 4 Politie si ne intrebam, cu groaza, in ce mod li se adreseaza oare in particular politistilor, daca pe un grup are un asemenea tupeu de golan. Un asemenea limbaj trivial si aceasta atitudine de interlop nu au ce cauta in Politia Romana. Iar superiorii care l-au tolerat pe acest individ ar trebui sa plece la pachet cu el. Am sesizat de mai multe ori conducerea IGPR cu privire la abuzurile care se comit in IPJ Timis, iar lipsa de reactie si implicit lipsa unor sanctiuni au incurajat sefii sa-si conduca oamenii prin teroare si dispret!

Poate vede si domnul ministru Bode ce s-a ales de aceasta institutie, dupa ce in ultimii ani, atat in timpul mandatului lui Carmen Dan, cat si in mandatul lui Marcel Vela, nu s-au organizat concursuri pentru functiile de conducere, ci s-au mentinut la nesfarsit imputernicirile pe criterii exclusiv politice. Asteptam cu mare interes pozitia oficiala a MAI si a Politiei Romane cu privire la sesizarea pe care am inaintat-o in cursul acestei zile, imediat dupa ce am aflat despre acest caz revoltator", se arata pe pagina de Facebook a sindicatului.

Dupa ce sindicatul Europol a facut publice mai multe mesaje in care seful Sectiei 4 foloseste un limbaj neadecvat si isi ameninta subordonatii cu violenta fizica, acesta a demisionat din functie. Ofiterul a renuntat la functia de sef al sectiei de Politie si va ocupa o pozitie de executie in cadrul IPJ Timis, a transmis pressalert.ro.

Insa luni, 18 ianuarie, se pare ca acesta a revenit adsupra deciziei si ar fi revenit pe functie si va astepta resultatul verificarilor comisiei de disciplina.

Seful Sectiei 4 de Politie din Timisoara, care isi ameninta si hartuia angajatii, a demisionat. El ramane, insa, in IPJ Timis

Citeste si:
Două cluburi din centrul Timișoarei, închise din cauza gălăgiei. ”Cei care locuiesc în apropiere sunt deranjați în mod frecvent”
Două cluburi din centrul Timișoarei, închise din cauza gălăgiei. ”Cei care locuiesc în apropiere sunt deranjați în mod frecvent”
Primarul Timișoarei Dominic Fritz anunță că a dispus suspendarea activității a două cluburi din zona centrală a Timișoarei, pe o perioadă de 15 zile, după mai multe amenzi primite de...
Bărbat decapitat de tramvai în Timișoara. Circumstanțele accidentului ciudat
Bărbat decapitat de tramvai în Timișoara. Circumstanțele accidentului ciudat
Un bărbat a fost decapitat de un tramvai vineri, 12 august, într-un cartier din Timișoara. Tragedia a avut loc în Ciarda Roșie, în jurul prânzului. Potrivit martorilor, bărbatul...