Ministrul de Interne multumeste militarilor care si-a facut datoria in 2012

Vineri, 28 Decembrie 2012, ora 21:11
1414 citiri
Ministrul de Interne multumeste militarilor care si-a facut datoria in 2012
Foto: Arhiva

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a adresat un mesaj de multumire intregului personal al MAI, care si-a facut datoria de-a lungul anului 2012, "in pofida dificultatilor financiare, institutionale sau functionale".

Potrivit unui comunicat remis vineri presei, ministrul Stroe a transmis scrisori de multumire, in nume personal, unor subofiteri din cadrul structurilor pentru Situatii de Urgenta si Jandarmerie care in aceasta luna au actionat "cu devotament si curaj" pentru salvarea unor oameni din judetele Botosani, Vaslui, Bacau si Giurgiu.

Incepand cu data de 11 decembrie, cu sprijinul cadrelor MAI au fost salvate 1.248 de persoane aflate in dificultate din cauza fenomenelor meteorologice, cele mai multe din judetele Botosani (735) si Teleorman (146).

"Ministrul Afacerilor Interne si-a exprimat intreaga gratitudine fata de 19 subofiteri care prin spiritul umanitar si de solidaritate sociala de care au dat dovada au facut diferenta dintre viata si moarte. Printre persoanele salvate s-au numarat femei, copii si batrani care aveau nevoie urgenta de ajutor. Punandu-si propria viata in pericol, lucratorii structurilor Ministerului Afacerilor Interne au intervenit cu profesionalism si curaj in zone greu accesibile din cauza zapezii", se mai arata in comunicatul citat.

Principalele misiuni ale angajatilor MAI desfasurate in aceasta perioada au vizat salvarea de vieti omenesti si acordarea de asistenta medicala de urgenta, precum si asigurarea mijloacelor de subzistenta de stricta necesitate pentru populatia izolata sau sprijinul pentru refacerea utilitatilor publice si deblocarea cailor de acces.

Potrivit MAI, militarii felicitati de ministrul Radu Stroe au transportat la spital femei insarcinate ori copii grav raniti sau au ajutat cadrele medicale sa ajunga la persoanele care necesitau ajutor specializat.

"Intr-unul dintre cazuri, jandarmii au fost nevoiti sa mearga pe jos kilometri intregi, prin zapada inalta de mai bine de un metru, pentru a ajunge la un batran invalid de ambele picioare, care era singur si nu mai avea caldura si alimente de doua zile. La randul lor, colegii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta au parcurs 50 de kilometri cu ATV-ul si autospeciala de transport persoane si victime multiple pentru a salva un copil in varsta de trei ani care avea nevoie urgenta de ajutor medical. In plus, militarii au infruntat viscolul si ninsoarea pentru a transporta paine locuitorilor din satele izolate sau insulina bolnavilor de diabet", precizeaza comunicatul.

De asemenea, pentru inlaturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, in ultimele saptamani, peste 9.000 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne au actionat in mai multe judete ale tarii.

La actiunile de inlaturare a efectelor fenomenelor meteorologice, Ministerul Afacerilor Interne a participat cu peste 3.600 de mijloace auto apartinand Politiei, Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Jandarmeriei, Politiei de Frontiera, dar si cu 13 elicoptere ale Inspectoratului General de Aviatie.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#scrisori multumire jandarmi zapada , #politie